WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 υπέροχα πράγματα που θα σας συμβούν αν γελάτε περισσότερο


The Jennettes

27 Σεπτεμβρίου 2021

5 υπέροχα πράγματα που θα σας συμβούν αν γελάτε περισσότερο

Όλοι χρειαζόμαστε γέλιο στη ζωή μας. Ποιος όμως γελάει πραγματικά; 

Σίγουρα, ένα καλό αστείο θα μας κάνει να χαμογελάσουμε και θα μας φτιάξει το κέφι. Υπάρχουν μέρες, όμως, που αρκούμαστε σε αυτό: ένα μειδίαμα. Καλό είναι να προσπαθούμε να βρίσκουμε ερεθίσματα, γιατί το γέλιο είναι πραγματικά ευεργετικό τόσο για την ψυχή, όσο και για το σώμα μας.

Παρακάτω, θα δείτε 5 υπέροχα πράγματα που θα σας συμβούν, αν γελάτε περισσότερο.

Βελτιώνεται η μνήμη

Έρευνα έδειξε ότι το γέλιο εκτοξεύει την ικανότητά μας να θυμόμαστε πράγματα, ενώ περιορίζει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη. Ακόμη κι αν νομίζετε λοιπόν ότι η μνήμη σας είναι αδύναμη, μπορείτε να τη βελτιώσετε γελώντας.

Μαθαίνουμε ευκολότερα

Συνήθως είμαστε πολύ σοβαροί, όταν μαθαίνουμε κάτι καινούργιο. Αν όμως γελάμε ενώ μαθαίνουμε κάτι νέο, γινόμαστε πιο ενεργοί και το βάζουμε καλύτερα στο μυαλό μας. 

Γινόμαστε πιο ελκυστικοί

Το χιούμορ και το γέλιο μας κάνει να φαινόμαστε πολύ ωραιότεροι στους εν δυνάμει συντρόφους μας. Παίρνουμε πόντους χωρίς κόπο!

Βελτιώνονται οι σχέσεις μας

Όσο περισσότερο γελάμε, τόσο πιο ανοιχτοί γινόμαστε και χτίζουμε τις σχέσεις μας σε ισχυρότερα θεμέλια. Οι φιλίες διαρκούν περισσότερο, ενώ ανεβαίνουμε στα μάτια των συναδέλφων μας.

Κάνουμε τον κόσμο καλύτερο

Γιατί; Γιατί είναι μεταδοτικό!

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.