WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το σύμβολο που θα επιλέξεις, αποκαλύπτει τον τύπο ενσυναίσθησης που σε χαρακτηρίζει


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2022

Το σύμβολο που θα επιλέξεις, αποκαλύπτει τον τύπο ενσυναίσθησης που σε χαρακτηρίζει
Pexels
Γνώριζες ότι η ενσυναίσθηση έχει διάφορους τύπους; Αν θες να δεις σε ποιον ανήκεις, τότε παρατήρησε προσεκτικά τα παρακάτω σύμβολα της εικόνας.

Η ενσυναίσθηση είναι η συναισθηματική μας ταύτιση με την ψυχική κατάσταση του άλλου και η κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων του. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που θεωρούνται από τα πιο σημαντικά στην προσωπικότητά μας. Γνώριζες ότι η ενσυναίσθησή μας δεν περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους αλλά μπορεί να τη νιώσουμε για ζώα ακόμη και φυτά;

Αν θέλεις να δεις ποιο είδος ενσυναίσθησης έχεις, παρατήρησε προσεκτικά τα παρακάτω σύμβολα.

Ποιο επιλέγεις;

Jenny.Gr

1. Έχεις ενσυναίσθηση για τα φυτά

Αντιλαμβάνεσαι εύκολα τις ανάγκες των φυτών. Το επάγγελμά σου ίσως σχετίζεται με τη φύση γι΄αυτό αφουγκράζεσαι αυτό που έχουν ανάγκη.

Jenny.Gr

Έρχεσαι σε επαφή με το πράσινο και σε ξεκουράζει όταν κάθεσαι κάτω από δέντρα και κάνεις εξορμήσεις σε δάση και ορεινά καταφύγια. Είσαι πολύ καλός στο να προστατεύεις τον φυσικό πλούτο κι έτσι η ενσυναίσθησή σου είναι από από τα πιο πολύτιμα χαρακτηριστικά σου.

2. Έχεις ενσυναίσθηση για τα ζώα

Jenny.Gr

Η ενσυναίσθησή σου πέρα από τους ανθρώπους, εξαπλώνεται και για τα ζώα.Τα αγαπάς πολύ και έχεις μάθει να καταλαβαίνεις αυτά που νιώθουν. Επικοινωνείς άριστα μαζί τους και το πιο πιθανό είναι ότι έχεις παραπάνω από ένα, κατοικίδια. Αφιερώνεις πολύ χρόνο μαζί τους και αν αντιληφθείς ότι ταλαιπωρούνται από κάτι, ξέρεις ακριβώς πώς να προσφέρεις τη βοήθειά σου.

3. Έχεις διαισθητική ενσυναίθηση

Jenny.Gr

Αν επέλεξες το τρίτο εικονίδιο, τότε έχεις διαισθητική ενσυναίθηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά για τους άλλους, για να κατανοήσεις τα συναισθήματά τους. Λειτουργείς ενστικτωδώς και ακριβώς επειδή νοιάζεσαι πολύ για τους άλλους, καλό είναι να θέτεις όρια και να προστατεύεις τον εαυτό σου για να μην εξαντληθείς από όλο αυτό.

4. Έχεις συναισθηματική νοημοσύνη και ενσυναίσθηση

Jenny.Gr

Είναι από τα πιο κοινά είδη της ενσυναίσθησης. Σε αυτή την περίπτωση, κάνεις δικά σου τα προβλήματα των άλλων και βιώνεις στον απόλυτο βαθμό καταστάσεις που δεν σε αφορούν. Νιώθεις χαρούμενος όταν και οι άλλοι είναι χαρούμενοι και κάθε συναίσθημα, όπως ακριβώς βιώνεται από τον διπλανό σου. Είναι σημαντικό να ξεχωρίζεις όμως τα δικά σου συναισθήματα από των υπολοίπων καθώς έτσι θα σταματήσεις να εμπλέκεσαι τόσο ψυχικά με καταστάσεις που δεν ανήκουν στη δική σου πραγματικότητα.

5. Έχεις γεωμαντική ενσυναίσθηση

Jenny.Gr

Αυτός ο τύπος ενσυναίσθησης λέγεται και ενσυναίσθηση του περιβάλλοντος. Αντιπροσωπεύει την ικανότητα ενός ατόμου να νιώθει την ενέργεια που υπάρχει σε διάφορα μέρη και να επηρεάζεται από αυτά. Οι άνθρωποι με Γεωμαντική Ενσυναίσθηση μπορούν να νιώσουν την θλίψη ή την ευτυχία που υπάρχει σε ένα μέρος.

Αισθάνεσαι το πνεύμα μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας και τα γεγονότα που έχουν συμβεί εκεί. Είσαι πολύ συνδεδεμένος με τον φυσικό κόσμο και λυπάσαι για την καταστροφή που οι άλλοι προκαλούν. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, χρειάζεται να μάθεις πώς να επαναφορτίζεις τις μπαταρίες σου, περνώντας πολύτιμο χρόνο στη φύση.

6. Έχεις φυσική δεκτική ενσυναίσθηση

Jenny.Gr

Αυτά τα άτομα είναι γνωστό πως είναι πολύ ευαίσθητα και αντιλαμβάνονται την φυσική ταλαιπωρία των άλλων. Νιώθουν την αρρώστια και τον φυσικό πόνο. Εξουθενώνονται εύκολα όταν βρίσκονται με άρρωστους ανθρώπους. Το άγχος, ο πόνος και τα συναισθήματα των άλλων μπορούν να τους επηρεάσουν και εύκολα να εκδηλωθούν στο σώμα τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.