WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 τοξικές σκέψεις που σαμποτάρουν την ευτυχία σας


JTeam

15 Μαΐου 2022

4 τοξικές σκέψεις που σαμποτάρουν την ευτυχία σας
Ralph Rabago from Pexels
Μερικές φορές, το μοναδικό εμπόδιο ανάμεσα σε εμάς και την ευτυχία, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός

Πολύ συχνά, ο μοναδικός που μας χωρίζει από την ευτυχία μας, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Οι σκέψεις και η συμπεριφορά μας μπαίνουν στον δρόμο και δε μας επιτρέπουν να απολαύσουμε αυτά που μας συμβαίνουν, είτε γιατί μας κρίνουμε πολύ αυστηρά, είτε επειδή δε θέλουμε να πάρει το μυαλό μας αέρα.

Παρακάτω, θα δούμε 4 τοξικές φράσεις που επαναλαμβάνουμε διαρκώς στον εαυτό μας και τον σαμποτάρουμε. Δεν τον αφήνουμε να νιώσει καλά και του στερούμε πολλά περισσότερα απ’ όσα πιστεύουμε.

«Είμαι μόνη»

Έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι θα είμαστε ευτυχισμένοι, μόνο αν είμαστε με άλλους ανθρώπους. Το θέμα είναι να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον εαυτό μας, καθώς αυτός είναι η παρέα που έχουμε από όταν γεννηθήκαμε και θα έχουμε για πάντα.

«Το σώμα μου δεν είναι αρκετά καλό για να…»

Δε χρειαζόμαστε #summerbody για να πάμε στην παραλία και να χαρούμε τον ήλιο, ούτε γυμνασμένα χέρια για να φορέσουμε αμάνικο. Το σώμα μας είναι μία χαρά, και αν θέλουμε να γυμναστούμε ή να φάμε σωστά για να προσέξουμε την υγεία μας, θα το κάνουμε. Όχι, όμως, επειδή ο καιρός ζεσταίνει και έχουμε πειστεί ότι πρέπει να γίνουμε Kendall Jenner για να μας αξίζει το καλοκαίρι.

«Μισώ τη δουλειά μου»

Ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας με ειλικρίνεια, κι ας απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο: Τι δουλειά θέλουμε να κάνουμε, αφού μισούμε τόσο αυτό που ζούμε; Αν ξέρουμε τι ψάχνουμε, δεν έχουμε παρά να το κυνηγήσουμε. Τα παράπονα δε θα μας οδηγήσουν πουθενά, απλώς θα μας κάνουν να νιώσουμε χειρότερα.

«Δε μου συμβαίνει τίποτα καλό, είναι άδικο»

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζαμε, η ζωή είναι άδικη. Κι όσο πιο γρήγορα το αποδεχτούμε, τόσο καλύτερα. Τα πράγματα δε θα έρθουν μαγικά, επειδή τα σκεφτόμαστε, αλλά επειδή θα προσπαθήσουμε να τα αποκτήσουμε. Τη ζωή μας τη δημιουργούμε μόνοι μας, άλλωστε – το εύκολο είναι να κατηγορούμε το σύμπαν, που δεν το κάνει για εμάς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.