WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γρίφος: Τι συμβαίνει μία φορά τον χρόνο από δύο φορές τον μήνα;


JTeam

4 Αυγούστου 2022

Γρίφος: Τι συμβαίνει μία φορά τον χρόνο από δύο φορές τον μήνα;
pexels
O παρακάτω γρίφος αποκαλύπτει αν είσαι όσο έξυπνος πιστεύεις

Οι γρίφοι ακονίζουν το μυαλό και δεν είναι πάντοτε εύκολο να οδηγηθούμε στη λύση τους. Κάποιοι μάλιστα πρέπει να λυθούν σε πολύ σύντομο χρόνο, γεγονός που δείχνει πόσο έχουμε ανεπτυγμένες κάποιες μας ικανότητες. Ο παρακάτω γρίφος δημιουργήθηκε για να σε παιδέψει κι αν τον λύσεις, τότε αυτό σημαίνει ότι είσαι genius.

Ένας από τους γρίφους που φτιάχτηκε με αυτόν τον σκοπό, σου θέτει το εξής ερώτημα: Τι συμβαίνει μία φορά τον χρόνο από δύο φορές τον μήνα; Μπερδεύτηκες; Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά δύσκολο να τον λύσεις αλλά μη σε αποθαρρύνουμε. Αξίζει να κάνεις μία προσπάθεια, όχι μία φορά αλλά πολλές.

Ο ακριβής γρίφος είναι: Τι συμβαίνει μία φορά τον χρόνο, δύο φορές τον μήνα, τέσσερις φορές την εβδομάδα κι έξι φορές τη μέρα; Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο περίπλοκα κι αν δεν πάει πουθενά το μυαλό σου, ευτυχώς σου έχουμε την απάντηση και την εξήγησή της γιατί είναι φυσικό να πιστεύεις πως η απάντηση πολύ απλά δεν υπάρχει.

H απάντηση λοιπόν, είναι οι μονοί αριθμοί! Για να καταλάβεις την απάντηση, πρέπει να αναλύσεις κάθε κομμάτι του γρίφου. Δηλαδή: Ο χρόνος αποτελείται από 12 μήνες. Ο αριθμός 1 εμφανίζεται μία φορά εδώ. Ο μήνας αποτελείται από 4 εβδομάδες, δύο από αυτές είναι μονές (η πρώτη και η τρίτη εβδομάδα). Η εβδομάδα αποτελείται από 7 ημέρες. Οι τέσσερις από αυτές είναι μονές. Η ημέρα (σε 12ωρη μορφή) έχει 12 ώρες. Έξι από αυτές είναι μονές (η πρώτη, η τρίτη, η πέμπτη, η έβδομη, η έντατη, η εντέκατη).

Η απάντηση λοιπόν είναι πως οι μονοί αριθμοί παρατηρούνται μία φορά τον χρόνο, δύο φορές τον μήνα, τέσσερις φορές την εβδομάδα και έξι την ημέρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.