WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν λύσεις αυτόν τον παράξενο γρίφο, τότε είσαι από τα πιο δημιουργικά μυαλά


JTeam

3 Αυγούστου 2022

Αν λύσεις αυτόν τον παράξενο γρίφο, τότε είσαι από τα πιο δημιουργικά μυαλά
pexels
Πώς προφέρεις τη λέξη "ghoti"; Οι χρήστες του TikTok έχουν κολλήσει με αυτόν τον λεκτικό γρίφο

Αν ψάχνεις ήδη την απάντηση, είναι πιο δύσκολη από ό, τι πιστεύεις. Γιατί; Ακριβώς επειδή δεν πρόκειται απλά για έναν λεκτικό γρίφο, είναι παράλληλα και οπτική ψευδαίσθηση.

Οι χρήστες του TikTok «έχουν σπάσει» το κεφάλι τους για να λύσουν το αίνιγμα του πώς προφέρεται σωστά η λέξη "ghoti" που δεν είναι καν κοντά στην προφορά των λέξεων "goaty" και "gotty".

Jenny.Gr

H προφορά της παραπάνω λέξης είναι για την ακρίβεια ένα δημιουργικό respelling μιας πολύ συνηθισμένης λέξης. Είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε κι εσείς;

@smokedenglishsalmon ghoti #ghoti #fish #phonetics #ABC #words #letters #alphabet #abcdefghijklmnopqrstuvwxyz #joke #funny #humour #playonwords #English #Englishlesson #Englishclass #Englishlanguage #British #britishhumour #vocabulary ♬ original sound - SmokedEnglishSalmon

Η λέξη "ghoti" είναι ένα γραμματικά ολόσωστο spelling της λέξης fish! Σας μπερδέψαμε; Η απόδειξη γι' αυτό βρίσκεται στους φθόγγους. Το "gh" προφέρεσαι σαν "f" όπως ακριβώς στη λέξη "enough", το "ο" σαν "i" όπως στη λέξη "women" και το "ti" σαν "sh" όπως στη λέξη "nation". Στο TikTok, έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 13.4 εκατομμύρια προσεγγίσεις μέχρι τη λύση του γρίφου που είναι αρκετά παράξενος και δεν σε αφήνει να παραιτηθείς από την προσπάθεια εξαιτίας της μεγάλης πρόκλησης που θέτει στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ο παράξενος γρίφος δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβρη του 1855. Μετά από 167 χρόνια, ξαναγράφει ιστορία και παιδεύει τους χρήστες όσο κανείς άλλος. Σε ένα νέο viral video, ένας χρήστης ανεβάζει κι άλλο το challenge.

@blsenglish A pronunciation puzzle! 😁 #bls #learnenglish #studyenglish #english #englishlanguage #englishlesson #englishlanguagelearning #studyontiktok #ielts #efl #elt #puzzle #fyp #foryou ♬ original sound - BLSEnglish

Απλά πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν θα βρεις τη λέξη μέσα σε κάποιο λεξικό. Πρόκειται για έναν διασκεδαστικό γρίφο που δείχνει πόσο παράξενη μπορεί να είναι κάποιες φορές η αγγλική προφορά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.