AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το τεστ που θα αποκαλύψει αν πάσχεις από burnout


JTeam

11 Νοεμβρίου 2022

Το τεστ που θα αποκαλύψει αν πάσχεις από burnout
Μην αμελήσεις τα συμπτώματα που δείχνουν ότι χρειάζεσαι ξεκούραση

Αν το να ξυπνάς κάθε πρωί και να νιώθεις ήδη κουρασμένος έχει γίνει καθημερινότητα σου, αν εκνευρίζεσαι και απελπίζεσαι με το παραμικρό, χωρίς να έχεις καθόλου υπομονή και διάθεση, και κυρίως αν δεν έχεις καθόλου χρόνο να κάνεις πράγματα τα οποία σε γεμίζουν και σε ευχαριστούν, τότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκεσαι σε κατάσταση burnout. Γεγονός το οποίο αν αμελήσεις, μπορεί να βρεθείς αποδεδειγμένα με κάποια ασθένεια, ή κάποιο αυτοάνοσο.

Μελετητές, ψυχολόγοι και ψυχίατροι μελετούν το συγκεκριμένο φαινόμενο και προσπαθούν να καταλάβουν τις διακυμάνσεις, τον αντίκτυπο που έχει στην υγεία, αλλά και τις θεραπείες της υπερκόπωσης.

Για αρχή όμως, οφείλεις να γνωρίζεις πόσο και αν όντως βιώνεις ένα burnout ή συμβαίνει κάτι διαφορετικό, το οποίο πρέπει να προσέξεις. Και για να το καταλάβεις αυτό, το παρακάτω τεστ, θα σου δώσει μια εικόνα:

Για να κάνεις το Burn out τέστ, πάτησε εδώ