WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

O κανόνας του 1': Τι είναι και πώς θα σε κάνει πιο επιτυχημένη το 2023


JTeam

12 Ιανουαρίου 2023

O κανόνας του 1': Τι είναι και πώς θα σε κάνει πιο επιτυχημένη το 2023
pexels
Θες πιο καθαρό μυαλό για περισσότερη αποδοτικότητα; Τότε, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις ένα απλό κανόνα

Δυσκολεύεσαι να οργανωθείς τελευταία και ανοίγεις tasks χωρίς να μπορείς να τα ολοκληρώσεις; Αν η φετινή χρονιά ονειρεύεσαι να σε βρει αλλιώς και στοχεύεις στην επιτυχία και την εκπλήρωση των στόχων σου, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τον παρακάτω κανόνα. Είναι πιο εύκολος από ό,τι πιστεύεις και απαιτεί ελάχιστο χρόνο από την καθημερινότητά σου.

Ο κανόνας του ενός λεπτού σημαίνει ακριβώς αυτό που καταλαβαίνεις. Αν έχεις αναθέσει στον εαυτό σου πολλές αρμοδιότητες, πρέπει να ξεκινήσεις από εκείνες που σου παίρνουν τον λιγότερο χρόνο. Για την ακρίβεια, μπορείς να φέρεις εις πέρας κάθε task που θα σου πάρει μόνο 1', (όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται). Μπορείς να το επιχειρήσεις τώρα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες που θα σε κρατήσουν μακριά από την ολοκλήρωση.

Από το να ανανεώσεις το σαπούνι των χεριών μέχρι να στείλεις εκείνο το σύντομο mail που όλο αμελείς. Μπορείς να κάνεις μερικές δουλειές που κοστίζουν το ελάχιστο από τον χρόνο σου και υπόσχονται να φέρουν τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου. Η θεωρία είναι πολύ απλή αλλά για να γίνει πράξη, χρειάζεται πολλή επιμονή. Ο κανόνας του ενός λεπτού πρέπει να τηρείται πιστά αν θες να δεις άμεσα αποτελέσματα. Αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η αναβολή και η απουσία προγραμματισμού είναι οι εχθροί της παραγωγικότητας. Στόχος είναι ένα καθαρότερο μυαλό και οι ψυχολόγοι το αποκαλούν Zeigarnik effect. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα πολλαπλά και επαναλαμβανόμενα reminders σταματούν όταν κλείνεις ένα task, προγραμματίζοντάς ή ολοκληρώνοντάς το.

Τα μικρά και καθόλου χρονοβόρα tasks που μένουν ανεκπλήρωτα για κάποιον λόγο, μας βαραίνουν με extra άγχος, φορτίζοντάς μας ψυχικά. Ο κανόνας του 1' σε ωθεί να ολοκληρώνεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα κάποιες μικροδουλειές που σου λύνουν κυριολεκτικά τα χέρια για να προχωρήσεις στις επόμενες και πιο δύσκολες. Η συγκεκριμένη μέθοδος φέρνει περισσότερη ηρεμία στη ζωή σου, απομακρύνοντας το χάος και εξασφαλίζει την πολυπόθητη επιτυχία στη ζωή σου. Ώρα να τη δοκιμάσεις τη νέα χρονιά!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.