WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

2-2-2: Ο κανόνας που θα δυναμώσει τη σχέση σου


JTeam

23 Φεβρουαρίου 2023

2-2-2: Ο κανόνας που θα δυναμώσει τη σχέση σου
pexels
Οι ισορροπίες που πρέπει να κρατούν και οι δύο σύντροφοι, σε αριθμούς

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκες έξω για φαγητό με τον σύντροφό σου; Πότε βρήκατε αποκλειστικά για εσάς τους δύο λίγο ποιοτικό χρόνο; Αν δυσκολεύεσαι να δώσεις απάντηση, υπάρχει ένας κανόνας που υπόσχεται να σε κρατήσει κοντά με τη σχέση σου παρά τις υποχρεώσεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Λέγεται κανόνας 2-2-2 και θα πρέπει να ισχύει φυσικά και αν έχετε παιδιά ώστε να μη χάνετε τον ενθουσιασμό και το πάθος σας. Η συγκεκριμένη συμβουλή δόθηκε από έναν χρήστη στο Reddit και η αλήθεια είναι πως είχε μεγάλη απήχηση από την αρχή.

Πώς ακριβώς λειτουργεί

Το συγκεκριμένο ζευγάρι, τη νύχτα του γάμου του συμφώνησε να ακολουθεί τον κανόνα. Τι σημαίνει όμως;

Κάθε δύο εβδομάδες, πρέπει να περνάς μια ολόκληρη μέρα μόνο με τον σύντροφό σου. Κάθε δύο μήνες, να περνάς ένα ΣΚ με τον σύντροφό σου για να χαλαρώνετε και να επικεντρωθείτε στη σχέση σας. Κάθε δύο χρόνια, να παίρνετε μια εβδομάδα off και να κάνετε ό,τι λαχταράτε και σας έχει λείψει.

Αν φοβάσαι ότι θα τον ξεχάσεις μετά από λίγο, κόλλα ένα post-it στο γραφείο ή και στο ψυγείο και προσπάθησε να τον τηρείς με τον σύντροφό σου. Ο χρήστης που έκανε γνωστό τον κανόνα, βεβαιώνει ότι πιάνει το κόλπο με αποτέλεσμα να τον ακολουθήσουν και άλλα ζευγάρια, περιγράφοντας εξίσου το καλό που έκανε στη σχέση τους.

Ο κανόνας σε κάνει να ανυπομονείς και σίγουρα δεν σε πιέζει χρονικά. Όλη αυτή η προσμονή φέρνει μεγαλύτερη συναισθηματική σύνδεση ανάμεσά σας και υπόσχεται να ανανεώσει ολοκληρωτικά τη σχέση και το δέσιμό σας.

Jenny.Gr
pexels

Αν ο συγκεκριμένος κανόνας δεν σε βολεύει ακριβώς στην εφαρμογή του, μπορείς να κάνεις μερικές μικρές μετατροπές, όπως αντί να περνάτε μια ολόκληρη μέρα μαζί κάθε δύο εβδομάδες, να το προσπαθείτε κάθε τρεις εβδομάδες. Το σημαντικό είναι να μην το αμελήσετε και να προσπαθήσετε να είστε συνεπείς στην εφαρμογή του ώστε να δεις πράγματι, αποτελέσματα στην ποιότητα της σχέσης σας.

Το σημαντικότερο όλων είναι η σχέση να έχει σωστές βάσεις για να μπορέσει να λειτουργεί και μετά από χρόνια. Έτσι θα κρατάς πάντα τις κατάλληλες ισορροπίες με τον σύντροφό σου και θα κάνετε πράγματα ανανεωτικά που θα ευχαριστούν και τους δυο σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.