WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν έχεις αυτά τα 5 «σκοτεινά» χαρακτηριστικά, ίσως ανήκεις στον πιο έξυπνο τύπο προσωπικότητας


JTeam

28 Απριλίου 2023

Αν έχεις αυτά τα 5 «σκοτεινά» χαρακτηριστικά, ίσως ανήκεις στον πιο έξυπνο τύπο προσωπικότητας
pexels
Μήπως έχεις τα παρακάτω αρνητικά;

Το τεστ Myers-Briggs – που είναι και ένα από τα διασημότερα του κόσμου – έχει καταλήξει ότι υπάρχουν 16 τύποι προσωπικότητας. Μάλιστα, ο INTJ είναι ο σπανιότερος, καθώς συναντάται μόνο στο 2% του πληθυσμού της Γης ενώ ο INTP είναι από τους πιο δύσκολους καθώς το άτομο σε αυτή την περίπτωση, δεν αποδέχεται τα συναισθήματά του, ούτε τα βιώνει, αλλά προσπαθεί να τα εκλογικεύσει και αυτό επιζημιώνει την ψυχική του υγεία.

Οι ειδικοί καταλήγουν πως ο σπανιότερος τύπος προσωπικότητας (INTJ) είναι και ο πιο ευφυής. Ένα άτομο με αυτήν την προσωπικότητα, έχει υψηλούς στόχους και όταν δεσμευτεί να κάνει κάτι, θα το κάνει οπωσδήποτε καθώς δεν θέλει να απογοητεύσει ποτέ τους γύρω του, ούτε τον εαυτό του. Πέρα από τα δυνατά του χαρτιά, έχει ωστόσο και μερικά από τα πιο «σκοτεινά» στοιχεία, τα οποία είναι τα παρακάτω:

1. Υπερβολική λογική

Αν ανήκεις σε αυτόν τον τύπο προσωπικότητας, χαρακτηρίζεσαι από υπερβολική λογική. Κάνεις τα πάντα με το μυαλό αφού σκέφτεσαι, αισθάνεσαι και αποφασίζεις συνέχεια με βάση αυτό. Έχεις πάντα μια εξήγηση και μια λύση για όλα ενώ δεν χωρούν ποτέ συναισθηματισμοί αν και κάποια προβλήματα λύνονται μόνο βάσει ενστίκτου και συναισθήματος.

2. Εσωστρέφεια

Δεν χαρακτηρίζεσαι μόνο από έντονη εσωστρέφεια αλλά σου αρέσει να χτίζεις έναν τέλειο τρόπο ζωής μες στο μυαλό σου, εκεί όπου πάντα νιώθεις άνετα και έχεις δίκιο. Αυτό ωστόσο σε απομονώνει κοινωνικά από τους άλλους με αποτέλεσμα να χάνεται η ισορροπία μεταξύ του χρόνου που ξοδεύεις αποκλειστικά σε σένα και του χρόνου που αφιερώνεις στην επικοινωνία σου με τους άλλους.

3. Πολύς σκεπτικισμός

Θα μπορούσες να είσαι φιλόσοφος αλλά όχι, στην περίπτωσή σου ο υπερβολικός σκεπτικισμός σε οδηγεί σε θέματα εμπιστοσύνης. Δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς τους άλλους στις προσωπικές και φιλικές σου σχέσεις ενώ απεχθάνεσαι να κάνεις λάθος. Το άτομο με τέτοιον τύπο προσωπικότητας, πιστεύει ότι επειδή αφιερώνει τόσο χρόνο για τη λύση ενός προβλήματος, δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς μαζί του. Οπότε μην μπεις ποτέ στον κόπο να έρθεις σε αντιπαράθεσή μαζί του.

4. Αντιδραστικότητα

Τα άτομα αυτά εναντιώνονται απέναντι σε κάθε κανόνα που ακολουθούν οι πολλοί και τείνουν να αμφισβητούν και να αντιδρούν στο κατεστημένο. Δεν δέχονται θέσεις, με τις οποίες συμφωνεί η πλειοψηφία μόνο και μόνο για να ξεχωρίσουν από το πλήθος.

5. Αναβλητικότητα

Τα συγκεκριμένα άτομα αναβάλλουν διαρκώς tasks και υποχρεώσεις γιατί δεν μπορούν να είναι ποτέ μες στον απαιτούμενο χρόνο. Είναι με λίγα λόγια, από εκείνα τα άτομα που λένε ότι θα πιάσουν δουλειά στις 7:00 αλλά δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα μέχρι να περάσει τουλάχιστον μία ώρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.