WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5+1 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για να μην έχεις άγχος


JTeam

18 Ιουνίου 2023

5+1 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για να μην έχεις άγχος
pexels
Αν εντάξεις τα παρακάτω στην καθημερινότητά σου, θα αλλάξει ο τρόπος που διαχειρίζεσαι το άγχος

Στρες. Μία λέξη, χίλιες σκέψεις. Ποιες σου έρχονται πρώτες στο μυαλό; Αν αμέσως σκέφτηκες το burnout, τον φόβο, την αγωνία, το συσσωρευμένο άγχος, (όπως εμείς), ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τον τρόπο που έχεις μάθει να το εκλαμβάνει και να υιοθετήσεις μερικές νέες συνήθειες που θα σε αποδεσμεύσουν από αυτό.

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα συμβεί αν σταματήσεις να βλέπεις το στρες σαν κάτι τεράστιο, τρομακτικό και απαίσιο; Κι αν άρχιζες να πιστεύεις ότι συνδέεται με πολλά θετικά; Για να προσπαθήσεις να αλλάξεις τον τρόπο που το προσεγγίζεις, κάνε τα παρακάτω πράγματα μες στην καθημερινή σου ρουτίνα.

1. Βρες νέα χόμπι

Αν η ζωή σου χαρακτηρίζεται μόνο από υποχρεώσεις, τότε πρόσθεσε στην καθημερινότητά σου νέα χόμπι που σε διασκεδάζουν και σε αποφορτίζουν. Μάθε χορό, πιάσε την ποίηση, κάνει δημιουργική γραφή και γενικά ό,τι σε ευχαριστεί.

2. Άρχισε να μαγειρεύεις απλά και υγιεινά γεύματα

Ακόμη κι αν δεν σου αρέσει να ασχολείσαι με τη μαγειρική, αν μάθεις να μαγειρεύεις απλά, θα δεις πως είναι πιο διασκεδαστικό από ό,τι νομίζεις. Φρόντισε μάλιστα, ώστε τα πιάτα που φτιάχνεις να είναι υγιεινά. Θα δεις ότι το μυστικό που θα κρατήσει μακριά σου το άγχος, κρύβεται στην όλη προετοιμασία.

3. Κάνε καταγραφή όσων σε απασχολούν

Η καταγραφή όσων σε φορτίζουν και σε επιβαρύνουν στην καθημερινότητα, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αποτίναξη του άγχους από πάνω σου στο τέλος της ημέρας. Με το να αποτυπώνεις τις σκέψεις σου στο χαρτί, είναι σαν να βάζεις ένα τέλος στην υπερβολική ανάλυση των πραγμάτων και αυτό βοηθάει πολύ.

4. Πήγαινε για έναν πρωινό περίπατο

Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο όταν σηκωθείς από το κρεβάτι, σχεδίασε να πας έναν περίπατο. Η πρωινή βόλτα θα σου προσφέρει την ψυχολογία που χρειάζεσαι ώστε να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα και να έχεις την απαραίτητη ενέργεια μακριά από σκοτούρες, άγχος και προβληματισμούς.

5. Κάνε focus στην ερωτική σου ζωή

Η απογείωση της ερωτικής ζωής βοηθάει πάντα στην απομάκρυνση του άγχους ακριβώς επειδή απελευθερώνει ορμόνες που οδηγούν στην ευχαρίστηση και την απόλαυση. Φρόντισε λοιπόν να μην την παραμελείς.

6. Να λες πιο συχνά «όχι»

Το να λες συχνά «όχι» και να βάζεις όρια, είναι η αρχή όλων όταν νιώθεις ότι το άγχος υπερβαίνει τη χαρά σου στην καθημερινότητα και σου προσθέτει βάρη που είναι μάλλον περιττά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.