WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόσων χρονών αισθάνεσαι; Το τεστ που το αποκαλύπτει


JTeam

23 Αυγούστου 2023

Πόσων χρονών αισθάνεσαι; Το τεστ που το αποκαλύπτει
Pexels
Τελικά ποια είναι η ηλικία σου; Αυτή που αισθάνεσαι ή ο αριθμός των ετών που πέρασαν από την ημέρα που γεννήθηκες; Κάνε το τεστ και θα μάθεις

Σίγουρα από τη μια είμαστε όσο νέοι νιώθουμε, αλλά από την άλλη η ρεαλιστική μας ηλικία είναι γεγονός. Υπάρχει ένα τεστ όμως που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, το οποίο αποσαφηνίζει αν αυτά τα δύο συμπίπτουν ή αν παρεκλύνουν. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, απλά να κοιτάξεις την εικόνα για πέντε δευτερόλεπτα.

Jenny.Gr

Η παραπάνω εικόνα του τεστ αποτελεί μια από τις πιο γνωστές οπτικές ψευδαισθήσεις του κόσμου και ονομάζεται «Η σύζυγος και η πεθερά». Στην ίδια εικόνα μπορείς να δεις ξεκάθαρα μια νεαρή γυναίκα να στρέφει το κεφάλι της από την αντίθετη κατεύθυνση ή μια ηλικιωμένη γυναίκα γυρισμένη προφίλ. Μπορείς να δεις ένα από τα δύο κάθε φορά, αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα.

Jenny.Gr

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία από δύο καθηγητές ψυχολογίας, το τι βλέπεις πρώτο στην συγκεκριμένη εικόνα έχει άμεση σχέση με την πραγματική σου ηλικία. Ο σκοπός της έρευνας ήταν το αν «οι προκαταλήψεις για την ηλικία επηρεάζουν την αρχική ερμηνεία μιας εικόνας σε υποσυνείδητο επίπεδο». Στη μελέτη έλαβαν μέρος 393 άτομα από 18 έως και 68 ετών και οι πλειοψηφία απάντησε ότι βλέπει τη γυναίκα που είναι πιο κοντά στην ηλικία του. Υπήρχαν βέβαια και εξαιρέσεις, οι οποίες είδαν την γυναίκα, της οποίας η ηλικία είναι πιο κοντά στην ηλικία που αισθάνονται ότι έχουν. Εσύ τελικά ποια γυναίκα είδες πρώτη; Είσαι όσο αισθάνεσαι ή όχι;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.