WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 φράσεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ στους συναδέλφους σου


JTeam

7 Οκτωβρίου 2023

3 φράσεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ στους συναδέλφους σου
Pexels
Φυσικά και υπάρχουν κάποιες φράσεις καταστρέφουν τη σχέση με τους συναδέλφους σου

Ένα από τα 3 πράγματα που μας δημιουργούν τόσο στρες, ώστε να πέσει το ανοσοποιητικό μας είναι η εργασία μας και πιο συγκεκριμένα αν εργαζόμαστε κάπου που δεν μας αρέσει και δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική. Το υγιές και θετικό εργασιακό περιβάλλον πρέπει να είναι στόχος όλων, των εργοδοτών, αλλά και των υπαλλήλων. Ένα από τα λάθη που κάνουμε και «χαλάμε την ατμόσφαιρα» είναι η χρήση τοξικής γλώσσας.

Ναι, η τοξικη, υποτιμητική γλώσσα είναι ικανή να δημιουργήσει εχθρούς μέσα σε μια ομάδα. Υπάρχουν συγκεκριμένα 3 φράσεις που αν τις ξεστομίσεις, δεν υπάρχει επιστροφή. Για αυτό καλό θα είναι να της μάθεις και να τις διαγράψεις από το λεξιλόγιό σου, εκτός και αν το ζητούμενό σου είναι να γίνεις ο Ζιζάνιους από τον Αστερίξ ή η νονά Φιλιώ από το «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Jenny.Gr
Pexels

1. «Αν δεν ήμουν εγώ»

Λογικά υπάρχει μια μεγάλη ανασφάλεια. Δεν υπάρχει λόγος όμως να τη βγάζεις με αυτό τον τρόπο στους συναδέλφους σου για να επιβεβαιώσεις τον εαυτό σου

2. «Καλή προσπάθεια, αλλά»

Με το «αλλά» διέγραψες το θετικό σχόλιο που έκανες. Αν θες να επιβραβεύσεις κάποιον δεν υπάρχει λόγος για το «αλλά»

3. «Είμαι άρρωστος, αλλά θα έρθω στο γραφείο»

Όχι μόνο παραμελείς τον εαυτό σου για χάρη της δουλειάς, αλλά βάζεις σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων σου. Επίσης δημιουργείς άσχημο προηγούμενο για όποιον άλλο συνάδελφό σου αρρωστήσει

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.