WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μήπως σε ξεγελούν εύκολα; Κάνε το τεστ του TikTok για να μάθεις


JTeam

13 Οκτωβρίου 2023

Μήπως σε ξεγελούν εύκολα; Κάνε το τεστ του TikTok για να μάθεις
pexels
H παρακάτω οπτική ψευδαίσθηση ξεκίνησε από το TikTok, έγινε viral και καθορίζει αν κάποιος μπορεί να ξεγελαστεί εύκολα

Η σημερινή οπτική ψευδαίσθηση έχει μπερδέψει πολλούς χρήστες στο TikTok και μέσω αυτής, θεωρείται ότι μπορείς να καταλάβεις αν ξεγελιέσαι εύκολα. Το βίντεο που έχει γίνει viral, παρουσιάζει μια υποβρύχια σκηνή και ρωτά τους θεατές: «Τι βλέπετε πρώτα;».

Αν η απάντηση είναι «ψάρια και δύτες», αυτό υποδηλώνει ότι η αντίληψη του θεατή δεν είναι πολύ ουσιαστική και βαθιά και τείνει να βασίζεται σε επιφανειακές κρίσεις. Μέσω όσων λέει το άτομο που επεξηγεί το τεστ, θεωρείται ότι τα άτομα αυτά ξεγελιούνται εύκολα από τους ανθρώπους λόγω της προτίμησής τους να κρίνουν με βάση την εμφάνιση.

@psychologylove100 What do you see first? #psycologytest #whatdoyousee #psycologytricks #psychology ♬ original sound - Psychologylove

Ωστόσο, το βίντεο εξηγεί ότι εκείνοι που βλέπουν τα επιφανειακά στοιχεία είναι λογικά, ορθολογικά άτομα που αξιολογούν τους ανθρώπους με βάση τον τρόπο που τους συμπεριφέρονται. Έχουν πολλή αυτοπεποίθηση, προτιμούν να κοιτάζουν τη δουλειά τους και δεν εμβαθύνουν στο βάθος των καταστάσεων. Τα άτομα αυτά εμφανίζουν μια αρκετά σκληρή προσωπικότητα.

Από την άλλη πλευρά, αν είδες «πρώτα τα ανθρώπινα πρόσωπα» στην εικόνα, μάλλον έχεις πιο θετικά χαρακτηριστικά. Τα άτομα αυτά περιγράφονται ως δημιουργικοί στοχαστές που παρατηρούν λεπτομέρειες που οι άλλοι εύκολα παραβλέπουν. Διαθέτουν διαισθητικές ικανότητες, καταλαβαίνουν εύκολα την αληθινή φύση των ανθρώπων και βλέπουν πίσω από τα προσωπεία.

Συνήθως τα άτομα αυτά είναι καλλιτεχνικά ή μουσικά ταλέντα και τείνουν να εκφράζουν μοναδικές ιδέες που εντυπωσιάζουν τους άλλους. Η διορατικότητα και οι αντιλήψεις τους μπορεί να τους έκαναν να αισθάνονται κάπως παρεξηγημένοι όταν ήταν παιδιά, αλλά μπορούν να θεραπεύουν τα τραύματα τόσο τα δικά τους όσο και των άλλων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.