WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι λέει για σένα ο τρόπος που κάθεσαι; Μάθε τα κρυμμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου


JTeam

16 Οκτωβρίου 2023

Τι λέει για σένα ο τρόπος που κάθεσαι; Μάθε τα κρυμμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου
Pexels
Ο τρόπος που κάθεσαι αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από όσα πίστευες

Η γλώσσα του σώματος «ακούγεται» πολύ δυνατά και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρείς. Δες τον κόσμο γύρω σου. Δες πώς περπατάει, πώς κουνάει τα χέρια του όταν μιλάει, δες τα μάτια του και φυσικά παρατήρησε το πώς κάθεται.

Ο τρόπος με τον οποίο κάθεται κάποιος μπορεί να αποκαλύψει πολλά μυστικά, μη λεκτικές ενδείξεις σε ραντεβού και γενικά κρυμμένα συναισθήματα και σκέψεις. Αν κατανοήσεις τον τρόπο που κάποιος κάθεται, τότε θα καταλαβαίνεις πώς νιώθει μέσα σε λίγα λεπτά αφού τον κοιτάξεις. Ας δούμε τι λέει ο τρόπος που καθόμαστε για την προσωπικότητά μας και τα κρυμμένα χαρακτηριστικά μας.

Jenny.Gr

Κολλημένα γόνατα

Ακριβής, λογικός στοχαστής και ειλικρινής. Συνήθως έχει μια υγιή αυτοαντίληψη και μια θετική προοπτική για τη ζωή. Σίγουρος για τον εαυτό του.Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που κάθονταν με αυτόν τον τρόπο στις συνεντεύξεις θεωρούνταν πιο ικανοί για τις θέσεις εργασίας για τις οποίες είχαν υποβάλει αίτηση. Απέπνεαν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. Είχαν λιγότερες ανασφάλειες. Μιλάει μόνο όταν απαιτείται και αποφεύγει να κουτσομπολεύει.

Ανοιχτά γόνατα

Εγωκεντρικός, γκρινιάρης και σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Εκπέμπει ενέργεια και προσπαθεί να επιδείξετε τη δύναμή του. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι αν κάθεσαι με αυτόν τον τρόπο είσαι αγχωμένος και με χαμηλή αυτοεκτίμηση και γι’ αυτό θέλεις να πιάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο ώστε να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Συνήθως έχεις χαμηλό εύρος προσοχής, ανησυχείς πολύ, αλλά μπορεί να μην φαίνεται.

Σταυρωμένα πόδια

Ο καλύτερος συνομιλητής στο δωμάτιο. Μπορεί να κατευθύνει οποιαδήποτε συζήτηση με ευκολία, είναι το λιγότερο επικριτικό άτομο και καταλαβαίνει τι προσπαθεί να πει ο άλλος.
Έχει την τάση να ονειρεύεται πολύ, είναι γεμάτος ιδέες και δημιουργικότητα, ονειροπόλος και διαθέτει ευφάνταστη σκέψη. Δεν εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους. Δεν υποχωρεί εύκολα. Φαίνεται φιλικός αλλά δεν κάνει εύκολα φίλους. Συνήθως έχει μια ελκυστική, χαρισματική προσωπικότητα.

Σταυρωμένοι αστράγαλοι

Προσγειωμένοι, κομψοί, εκλεπτυσμένοι. Συνήθως αποπνέει έναν αρχοντικό αέρα. Σκληρά εργαζόμενοι και ακούραστοι πετυχαίνουν τους στόχους τους. Συνήθως είναι συγκρατημένοι ή δεν ανοίγονται γρήγορα, ωστόσο έχουν μια παράξενη ικανότητα να είναι ήρεμοι και σίγουροι σε οποιαδήποτε κατάσταση. Μπορούν επίσης να κάνουν τους ανθρώπους γύρω τους να νιώθουν αυτοπεποίθηση.

Το ένα πόδι πάνω στο άλλο

Η θέση αυτή μοιάζει σαν σχηματίζει το σχήμα τέσσερα και αποκαλύπτει ότι είναι σίγουροι, έγκυροι και κυριαρχικοί. Ανεξάρτητα από το φύλο είναι πιο νεανικοί, χαλαροί, αυτάρκεις, κυρίαρχοι και σίγουροι σε σύγκριση με τα άτομα που επιλέγουν άλλες θέσεις καθίσματος. Είναι ασφαλείς και ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας. Βάζετε το μυαλό και την ενέργειά τους προκειμένου να καλύψετε οποιαδήποτε έλλειψη σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής τους. Θέτουν στόχους και εργάζονται έξυπνα μέχρι να τους πετύχουν. Η καριέρα και η εκπαίδευσή αποτελούν προτεραιότητα για αυτούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.