WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 βήματα για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου


Ερασμία Αρβανιτά

17 Νοεμβρίου 2023

4 βήματα για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου
Pexels
Οι άνθρωποι αλλάζουμε συνεχώς όσο μεγαλώνουμε 

Ακόμα και το επόμενο λεπτό μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, κι αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι πάσης φύσεως. Επιθυμίες, φιλοδοξίες, στόχοι, σχέσεις και κυρίως χαρακτήρας. Όλα αλλάζουν ακόμα κι αν δε γίνεται άμεσα αντιληπτό.

Το ζητούμενο είναι όμως να αλλάζουν προς το καλύτερο. Αν θέλεις λοιπόν να έρθεις λίγο πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να αναπτυχθείς προσωπικά, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω βήματα.

Κάνε μεγάλες αλλαγές, ακόμα κι αν αισθάνεσαι άβολα

Όλοι ξέρουμε ότι οι αλλαγές φέρνουν και ανάμεικτα συναισθήματα. Αλλά σκέψου όλα τα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις μέσα από αυτά. Αν επιδιώκεις να αναπτυχθείς προσωπικά, τότε πρέπει να εργαστείς στο κομμάτι της αποδοχής και της κατανόησης αυτών των συναισθημάτων.

Ενέργησε με βάση τις αξίες σου

Κάποιες φορές οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου μπορεί να φαίνονται παράλογα και υπερβολικά. Γι’αυτό πολλές φορές καλό είναι να ενεργείς με βάση τις αξίες που είναι σημαντικές για εσένα και αντιπροσωπεύουν πραγματικά αυτό που είσαι κι αυτό που θέλεις να γίνεις.

Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα

Αναλογίσου πώς αντιλαμβάνεσαι τα πάντα γύρω σου. Τον εαυτό σου, τους άλλους, τις καταστάσεις γενικά. Κι αν δεν σου αρέσει, προσπάθησε να το αλλάξεις. Η νευροβιολογία μας μπορεί να παρεμποδίσει την επιθυμία μας να εξελιχθούμε, λόγω της τάσης να μας ελκύει το οικείο και να αποφεύγουμε τον αντιληπτό κίνδυνο.

Πες «ναι» σε καινούργιες ευκαιρίες

Σκέψου πόσες ευκαιρίες μπορεί να χάνεις επειδή συνεχώς ανησυχείς για πράγματα που ίσως δε συμβούν ποτέ. Πράγματα που πιθανώς τώρα σε αγχώνουν αφόρητα, αλλά στο μέλλον θα τα σκέφτεσαι και θα γελάς. Άδραξε πολύτιμες ευκαιρίες που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή σου από κάψε άποψη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.