WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί ο κόσμος συνεχίζει να κάνει ghosting και πώς νιώθει μετά από αυτό


JTeam

20 Νοεμβρίου 2023

Γιατί ο κόσμος συνεχίζει να κάνει ghosting και πώς νιώθει μετά από αυτό
IG/@kaiagerber
Τι αισθάνονται όσοι κάνουν ghosting;

Σε έναν ιδανικό κόσμο, η διακοπή κάθε επικοινωνίας θα συνοδεύονταν και από μια αιτιολόγηση. Στον κόσμο που ζούμε, όμως, η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι τόσο απρόβλεπτη, που όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια ημέρα. Η συναισθηματική ασφάλεια είναι κάτι σπάνιο, και παρότι γνωρίζουμε πως το φαινόμενο ghosting, καλό θα ήταν να το αποφεύγουμε -τελικά συνεχίζει δυναμικά, και θα συνεχίσει να προκαλεί σύγχυση, μπερδέματα, λύπη και απαξίωση σε όσους γίνονται δέκτες.

Αφού τα συναισθήματα που προκαλούνται σε όσους δέχονται gjosting, είναι αρνητικά και δύσκολα, γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να γκοστάρουν;

  • Ο κύριος και βασικότερος λόγος είναι επειδή απλά δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τη σχέση και φοβούνται να εκφραστούν.
  • Το 56% λέει ότι εφαρμόζει την πρακτική του ghosting για να αποφύγει την αντιπαράθεση.
  • Το 44% για να αποφύγει το άγχος και το 41% γιατί, πολύ απλά, δεν υπήρχε αρκετά ισχυρή σύνδεση.
  • Ένα επιπλέον 39% δηλώνει ότι έχει κάνει ghosting επειδή προσβλήθηκε από κάτι που έκανε ή είπε το άλλο του μισό που τελικά αποδείχθηκε λιγότερο από μισό, ενώ το 29% μοιράστηκε ότι έγινε σε περίοδο που δεν ήταν καλά ψυχολογικά.

Πως νιώθουν όσοι κάνουν ghosting;

Μετά το ghosting, η συντριπτική πλειοψηφία (86%) αισθάνεται ανακούφιση, ενώ το 69% αισθάνεται ενοχές και το 46% το μετανιώνει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.