WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το No 1 χαρακτηριστικό που έχουν οι εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι


JTeam

24 Νοεμβρίου 2023

Το No 1 χαρακτηριστικό που έχουν οι εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι
Pexels/ Andrea Piacquadio
Οι εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι μοιράζονται ένα χαρακτηριστικό που τους διαφοροποιεί από τον υπόλοιπο κόσμο και δεν είναι αυτό που περίμενες

Σύμφωνα με τον Χούλιαν Ντε Μεντέιρος, ο όποιος είναι γνωστός στο TikTok για τα βίντεο όπου εξηγεί πολύπλοκες έννοιες με προσιτό τρόπο, «η αντικοινωνική συμπεριφορά είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της νοημοσύνης στον σύγχρονο κόσμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι «που είναι ιδιαίτερα ευφυείς έχουν την τάση να κλείνονται στον εαυτό τους» ή να δυσκολεύονται να αλληλεπιδράσουν με άλλα άτομα. Παράλληλα, τείνουν να είναι μοναχικοί, χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν και να εργαστούν, και αυτό σημαίνει ότι συχνά παρεξηγούνται.

@julianphilosophy Tesla on intelligence #intelligent #smart #intelligence #tesla #quote ♬ original sound - Julian de Medeiros

«Βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά από τους άλλους ανθρώπους», εξηγεί σε ένα από τα βίντεό του στο TikTok ο Μεντέιρος. «Όσο πιο έξυπνος είσαι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να περνάς χρόνο με άλλους ανθρώπους», καθώς «γίνεσαι κάποιος που εκτιμά το χρόνο του και εκτιμά το να έχει χώρο για να συγκεντρωθεί».

Ο Μεντέιρος βασίζει αυτή την άποψή του στην ιδέα του Νίκολα Τέσλα, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι «η αντικοινωνική συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικό της ευφυΐας σε έναν κόσμο γεμάτο με κομφορμιστές». Πέρα από τις μικρές διαφορές στη διατύπωση, το νόημα πίσω από τη δήλωση παραμένει το ίδιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.