WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 3 χαρακτηριστικά που σε κάνουν ικανό και αποτελεσματικό ηγέτη


JTeam

2 Ιανουαρίου 2024

Τα 3 χαρακτηριστικά που σε κάνουν ικανό και αποτελεσματικό ηγέτη
Pexels
Οι ηγετικές προσωπικότητες αντιδρούν διαφορετικά από όλους τους υπόλοιπους

Είσαι ηγετική προσωπικότητα; Έχεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να σε κατατάξουν ανάμεσα στους λίγους και ικανούς να ηγηθούν ενός συνόλου; Ένας ηγέτης για να είναι καλός και αποτελεσματικός πρέπει να έχει αρκετά γνωρίσματα, αλλά 3 από αυτά είναι τα πιο βασικά. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να επιτύχεις, ούτε να δημιουργήσεις την ομάδα που πρέπει, ώστε να ηγηθείς. Ποια είναι αυτά όμως;

Jenny.Gr
Pexels

Κρίνουν τις πράξεις και όχι τους ανθρώπους

Η κριτική είναι εποικοδομητική και φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα μόνο όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο. Οι ηγέτες γνωρίζουν πως κρίνοντας την πράξη και όχι τον άνθρωπο που την έκανε είναι ο πιο κατάλληλος δρόμος.

Δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας

Μια ομάδα για να είναι αποτελεσματική, δεμένη και με την σωστή ψυχολογία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αισθάνεται είναι ασφάλεια. Όλες οι ηγετικές προσωπικότητες ξέρουν πολύ καλά πώς να το δημιουργούν.

Δε λειτουργούν παθητικά-ενεργητικά

Ο χειρότερος τρόπος να αμυνθείς σε μια περίσταση είναι η κλασική passive-aggressive συμπεριφορά. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και σε «κατεβάζει» επίπεδο. Ο ηγέτης σκέφτεται πριν ενεργήσει και δεν γίνεται σκλάβος των παρορμήσεών του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.