WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα βρεις τον σκοπό της ζωής σου με 3 βήματα


JTeam

19 Δεκεμβρίου 2023

Πώς θα βρεις τον σκοπό της ζωής σου με 3 βήματα
Pexels/ Soly Moses
Τι είναι αυτό που θέλεις πραγματικά στη ζωή;

Είναι δύσκολο – σχεδόν ακατόρθωτο να περιγράψει κανείς τι είναι ο σκοπός στη ζωή. Είναι ένα προσωπικό υπαρξιακό ερώτημα, κάτι πιο βαθύ, κάτι που δίνει νόημα στις πράξεις σου.

Σκέψου να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν χαρά και ζωντάνια. Να έχεις μια καθημερινότητα που σε γεμίζει πληρότητα, αυτό ίσως είναι ο σκοπός της ζωής. Προφανώς, εκτίνεται πολύ πιο μακριά από την επαγγελματική ιδιότητα και τον μισθό σου. Είναι αυτό που δεν το βρεις, νιώθεις ημιτελής.

Υπάρχουν, όμως, 3 βήματα που θα σε βοηθήσουν να έρθεις πιο κοντά στον σκοπό της ζωής σου και γίνεις πιο ευτυχισμένος.

Βήμα 1ο: Ανακάλυψε πραγματικά τον εαυτό σου

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβεις ποιος πραγματικά είσαι και τι είναι σημαντικό για σένα. Και να ξέρεις, αυτό στην εποχή μας δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Η εμμονή μας με την ιδιότητα ή τα επιτεύγματά μας, πολλές φορές μας οδηγεί στο να κυνηγάμε απλώς την επόμενη αύξηση μισθού και όχι να αναζητάμε τι έχει πραγματικά νόημα για εμάς. Οπότε, μερικές φορές είναι σημαντικό να θέτεις στον εαυτό σου ερωτήματα, όπως: «Ποιος είμαι;», «Μου αρέσει αυτό που είμαι;», «Τι θέλω να κάνω στη ζωή μου;». Η οργάνωση των σκέψεών σου είναι το κλειδί για να βρεις τον σκοπό στη ζωή σου.

Βήμα 2ο: Θέσε στόχους

Μόλις ξεκαθαρίσεις το ποιος πραγματικά είσαι, έχεις ήδη διανύσει τον μισό δρόμο. Τώρα σκέψου πώς μπορείς όλα τα παραπάνω να τα μετατρέψεις σε πράξεις. Το να βρεις τον σκοπό στη ζωή σου, μπορεί απλώς να σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσεις να θέτεις στόχους και να επικεντρώνεσαι σε αυτούς. Πώς είναι το μέλλον που ονειρεύεσαι σε πέντε έως δέκα χρόνια; Και πώς θα είναι εάν δεν κάνεις τίποτα για αυτό;

Βήμα 3ο: Οραματίσου την ευτυχία

Αφιέρωσε λίγα λεπτά κάθε μέρα ή εβδομάδα οραματιζόμενος/η τον εαυτό σου να ζει την ιδανική ζωή την οποία ονειρεύεσαι. Αν ο στόχος σου είναι να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο, φαντάσου να κοιτάς το βόρειο σέλας. Φαντάσου τον εαυτό σου να στέλνει μηνύματα στον μελλοντικό σου εαυτό, και του λες πόσο περήφανος/η είσαι. Αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις μια σύνδεση και μια εγγύτητα με τον άνθρωπο που θέλεις να γίνεις και θα δώσει αμέσως άλλο σκοπό στη ζωή σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.