WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ψυχική ηρεμία


JTeam

17 Ιανουαρίου 2024

4 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ψυχική ηρεμία
Pexels/ Maksim Goncharenok
Η ψυχική ηρεμία μπορεί μερικές φορές να φαίνεται κάτι το ακατόρθωτο, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή

Η ψυχική ηρεμία και η εσωτερική γαλήνη δεν έρχονται έτσι απλά. Κάποιες φορές χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα και τον τρόπο που ζεις. Χωρίς την ψυχική ηρεμία, η ζωή μπορεί να φάινεται επιφανειακή και μια αλέθρια διαδικασία.

Φυσικά, τα ερεθίσματα από το εξωτερικό περιβάλλον δεν γίνεται να μην σε επηρεάσουν. Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα για να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες.

Σταμάτα ό,τι κάνεις και πάρε μια ανάσα

Το να αφιερώσεις τακτικά χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για πάρεις μια ανάσα, θα σε βοηθήσει να καλλιεργήσεις την εσωτερική σου γαλήνη. Η κατανόηση της αναπνοής σου, θα σε βοηθήσει να ζήσεις το παρόν και να αισθανθείς ζωντανός, βιώνοντας πραγματικά αυτό που συμβαίνει τώρα. Μία φορά το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ, αφιέρωσε 5 έως 10 λεπτά, μην κάνεις τίποτα και εστίασε την προσοχή σου απλά στην αναπνοή σου.

Κοιμήσου περισσότερο

Ένα σημαντικό μέρος της καλλιέργειας της ψυχικής ηρεμίας είναι το να διασφαλίσεις πως κοιμάσαι αρκετά και ποιοτικά. Επομένως, κάθε μέρα περίπου μια ώρα πριν κοιμηθείς, δημιούργησε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον για το σώμα και το μυαλό σου. Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, ακούγοντας ηρεμιστική μουσική, ανάβοντας κεριά, κάνοντας διαλογισμό ή/και διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Να είσαι γενναιόδωρος

Το να δίνεις και να είσαι ευγενικός δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να βοηθήσεις τους άλλους, αλλά ένας τρόπος για να βοηθήσεις και τον εαυτό σου, να νιώσεις ολόκληρος και γαλήνιος. Η προσφορά με αυτή την έννοια είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα και δεν χρειάζεται να σχετίζεται με υλικά αγαθά.

Μην περιμένεις ανταλλάγματα

Γενικά, για να προφυλάξεις την ψυχική σου ηρεμία μην περιμένεις ποτέ αντάλλαγμα από τους άλλους. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στο να απορροφώνται από τα δικά τους προβλήματα, αλλά, τις περισσότερες φορές, αυτό προκαλεί έναν κύκλο αρνητικών σκέψεων που τελικά καταλήγει σε εξάντληση. Βοηθώντας τους άλλους, χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα θα αναπτύξεις μεγαλύτερη υπομονή όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα δικά σου προβλήματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.