WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βρεις το αληθινό νόημα στη ζωή σου


JTeam

24 Μαΐου 2024

5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βρεις το αληθινό νόημα στη ζωή σου
Unsplash/Jonathan Borba
Ανακάλυψε τι προσφέρει πληρότητα στη ζωή σου

Το να βρεις τον σκοπό στη ζωή σου, είναι κάτι περισσότερο από μια κλισέ διατύπωση. Γιατί, πολύ απλά, το να μάθεις να δίνεις νόημα στην καθημερινότητά σου, μπορεί να σε οδηγήσει σε μια αίσθηση ελέγχου, ικανοποίησης και συνολικής ευημερίας.

Το να αισθάνεσαι ότι αυτό που κάνεις αξίζει τον κόπο είναι, αναμφισβήτητα, ένα σημαντικό «κλειδί» για μια ευτυχισμένη ζωή. Αλλά το τι σημαίνει «ευτυχισμένη ζωή», είναι διαφορετικό για κάθε άτομο. Παρακάτω, πάντως, θα βρεις 5 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να βρεις το αληθινό νόημα στη ζωή σου.

  • Μάθε να αναλύσεις τα συναισθήματά σου

Τι νιώθεις και γιατί; Πότε το νιώθεις και με ποιον τρόπο το νιώθεις; Όλα αυτά, είναι ερωτήματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να απαντήσουν. Αλλά, εάν δεν εισχωρήσεις βαθιά στα συναισθήματά σου, τότε πώς θα καταλάβεις τι είναι αυτό που μπορεί να δώσει νόημα στη ζωή σου;

  • Περιστοίχισε τον εαυτό σου με θετικούς ανθρώπους

Έχεις σκεφτεί πότε, τι κοινό έχεις με τους ανθρώπους που επιλέγεις να έχεις γύρω σου; Μη σκέφτεσαι τους συναδέλφους ή τα μέλη της οικογένειας σου, αλλά τους ανθρώπους που επιλέγεις να περνάς χρόνο εκτός δουλειάς ή οικογενειακών συγκεντρώσεων. Οι άνθρωποι με τους οποίους περιβάλλεις τον εαυτό σου, λένε πολλά για τον χαρακτήρα σου. Αν περιβάλλεσαι από ανθρώπους που κάνουν θετικές αλλαγές, μπορεί να αντλήσεις έμπνευση από αυτούς.

Jenny.Gr
Unsplash
  • Εξερεύνησε τα ενδιαφέροντά σου

Αυτό μπορεί να είναι μια απλή δραστηριότητα ή κάτι πιο σύνθετο. Πάντως, το να βρεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει, είναι ένα τεράστιο βήμα. Αν δεν ξέρεις τι μπορεί να σε «τραβάει», σκέψου τις συζητήσεις που απολαμβάνεις να κάνεις με τους ανθρώπους περισσότερο όταν συναντιέστε, εάν απολαμβάνεις να μοιράζεσαι συμβουλές ή ακόμα κι αν σου αρέσει να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου στα social. Όλα αυτά, μπορεί να αποκαλύπτουν τα πράγματα που δίνουν σκοπό στη ζωή σου.

  • Γίνε «ανοικτός» στο feedback

Δεν είναι κακό να ακούς τα σχόλια των άλλων και να κρατάς ό,τι θες από όλα αυτά. Ευτυχώς, πολλοί άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να σου δώσουν κάποια διορατικότητα και εσύ μπορείς να επιλέξεις ποιους από αυτούς θα εμπιστευτείς. Πάντως, κάποιες φορές οι παρατηρήσεις ή τα σχόλια των άλλων, αξίζουν την προσοχή σου – όταν είναι καλοπροαίρετα.

  • Ξεκίνησε συζητήσεις με νέους ανθρώπους

Όχι, δεν εννοούμε στα social. Αφιέρωσε χρόνο για να μιλήσεις με τους ανθρώπους γύρω σου, στην καθημερινότητά σου. Εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εργασιακό σου περιβάλλον και με τους οποίους έχεις καθημερινή τριβή, ξεκίνα να μιλάς ακόμα και με ανθρώπους που γνωρίζεις για πρώτη φορά. Ναι, μπορεί να φανεί αμήχανο στην αρχή το να μιλάς με ανθρώπους εκτός του άμεσου κοινωνικού σους κύκλου, αλλά μην ξεχνάς πως οι ευκαιρίες βρίσκονται παντού γύρω σου. Μέσα από μια απρόσμενη συζήτηση, μπορεί να ανακαλύψεις πολλά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.