WELL BEING

4 ριζικές αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου, μετά τα 40 (κι όχι μόνο)


JTeam

22 Μαΐου 2024

4 ριζικές αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου, μετά τα 40 (κι όχι μόνο)
Freepik
Μια φορά βρίσκεσαι σε αυτόν τον πλανήτη και πρέπει να ζήσεις καλά

Στα 40 έχεις ζήσεις σχεδόν τα μισά χρόνια της ζωής σου και έτσι, κοιτώντας πίσω σου, μπορείς να αναλογιστείς τα σωστά και τα λάθη της πορείας σου, βλέποντάς τα από μια άλλη οπτική γωνία. Βρίσκεσαι σε μια πιο ώριμη φάση και είσαι σε θέση να κατανοήσεις διαφορετικά όσα συμβαίνουν γύρω σου, όπως επίσης και να διαχειριστείς τις εντάσεις με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, σε αυτή την ηλικία οι άνθρωποι αποκτούν μια διαφορετική ματιά για τη ζωή και έτσι είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αλλάξουν τις συνήθειες που τους βλάπτουν, ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν. Τα 40 αποτελούν μια βάση για αναθεωρήσεις, συνειδητοποιήσεις και αλλαγές που μπορούν να μας πάνε μπροστά. Συνεπώς, καλό θα είναι να βγάλεις από τη ζωή σου τοξικές καταστάσεις, να αλλάξεις συμπεριφορές και να σκεφτείς εκ νέου όσα θεωρούσες δεδομένα.

Τα λάθη που κάναμε στα 20 και στα 30 δεν έχουν πλέον θέση στην καθημερινότητά μας. Έφτασε η στιγμή να απολαύσουμε αυτή τη φάση της ζωής μας μακριά από αρνητικές σκέψεις.

Jenny.Gr
Freepik

3+1 αλλαγές που πρέπει να κάνεις για να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου

1.Σταμάτα να νοιάζεσαι για το τι λένε οι άλλοι για σένα

Σε αυτή τη ζωή η κριτική είναι αναπόφευκτη. Το θέμα είναι πώς τη διαχειριζόμαστε εμείς, αλλά και πόσο την αφήνουμε να μας επηρεάσει. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους και αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε και να πορευτούμε σε αυτή τη ζωή, έχοντάς το ως κανόνα.

Οι άλλοι - είτε σε γνωρίζουν είτε όχι - θα έχουν πάντα μια άποψη για σένα. Σταμάτα να δίνεις σημασία στο τι λέει ο καθένας και φρόντισε να αφιερώσεις την ενέργειά σου σε πράγματα που σε πηγαίνουν μπροστά και σε εξελίσσουν. Αν χρειάζεσαι τη γνώμη κάποιου, συμβουλέψου ανθρώπους που αγαπάς, εκτιμάς και εμπιστεύεσαι την κρίση τους.

2.Σταμάτα να κρίνεις τα πάντα

Πολλές φορές μπορεί να το κάνεις και ασυναίσθητα, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος. Δεν χρειάζεται να κρίνεις τα πάντα γύρω σου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την προσωπική ζωή σου. Αδιαφόρησε και εστίασε σε όσα σε νοιάζουν πραγματικά. Είναι ανώφελο να γεμίζεις αρνητική ενέργεια και να γίνεσαι αυτός ο άνθρωπος που έχει άποψη για τα πάντα και τη μοιράζεται. Σίγουρα έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις.

3. Σταμάτα να συμφωνείς με πράγματα που βλάπτουν την ψυχική υγεία σου

Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα να αποδεχόμαστε πράγματα και καταστάσεις που βλάπτουν την ψυχική υγεία μας απλά και μόνο επειδή έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε σε μια συγκεκριμένη συνθήκη. Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να το κάνεις και να δώσεις προτεραιότητα σε όσα νιώθεις και αισθάνεσαι. Απομάκρυνε από την καθημερινότητά σου τοξικούς ανθρώπους και άλλαξε τις συνήθειες που δεν σου αρέσουν. Μια ζωή έχουμε.

4.Σταμάτα να δίνεις αξία σε ό,τι δεν χρειάζεται

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση μερικές φορές να δίνουμε περισσότερη αξία από αυτή που χρειάζεται σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Κάπως έτσι μεγιστοποιούμε μικροπράγματα και μας δημιουργούμε δυσάρεστες σκέψεις που δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης. Η παρορμητικότητα που υπήρχε στις προηγούμενες περιόδους της ζωής σου, έφτασε η στιγμή να περιοριστεί έτσι ώστε να αντιμετωπίζεις ό,τι συμβαίνει γύρω σου με μεγαλύτερη ωριμότητα και περισσότερη σκέψη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.