WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 αλήθειες που πρέπει να αποδεχτείς, για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου


JTeam

9 Αυγούστου 2024

7 αλήθειες που πρέπει να αποδεχτείς, για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου
Pexels/Zayceva Tatiana
Μόλις αποδεχτείς αυτές τις αλήθειες, θα αλλάξει η ζωή σου

Είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να χάσει την ουσία της ζωής και να επικεντρωθεί μόνο στα αρνητικά. Τα πολυάσχολα προγράμματα, η καθημερινή ρουτίνα, τα deadlines στη δουλειά που μας «πνίγουν» βάζουν τον εγκέφαλό μας στον αυτόματο πιλότο. Έτσι, γρήγορα ξεχνάμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να εκτιμήσουμε περισσότερο το τώρα, τα μικρά πράγματα, τη ζωή γενικότερα.

Δυστυχώς, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, μερικές από τις βασικές αλήθειες της ζωής χρειάζονται επανάληψη. Χρειάζονται επανάληψη για να καταλάβουμε πώς θα γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Επομένως, προσπάθησε να αποδεχτείς τις παρακάτω αλήθειες, για να γίνεις (επιτέλους) ευτυχισμένος.

  • Το να είσαι απασχολημένος, δεν ισοδυναμεί με το να είσαι παραγωγικός

Κοίταξε λίγο τους ανθρώπους γύρω σου. Όλοι είναι τόσο απασχολημένοι, τρέχουν συνεχώς και τελικά μένουν αγχωμένοι. Πόσοι όμως από αυτούς πραγματικά πετυχαίνουν σε υψηλό επίπεδο; Η επιτυχία δεν προέρχεται από την υπερβολική κίνηση. Αντίθετα, προέρχεται από την εστίαση, από τη διασφάλιση ότι ο χρόνος χρησιμοποιείται παραγωγικά.

  • Η επιτυχία προηγείται της αποτυχίας

Μια από τις πιο μεγάλες αλήθειες, είναι ότι ποτέ δεν θα ζήσεις την πραγματική επιτυχία μέχρι να μάθεις να αγκαλιάζεις την αποτυχία. Αν και η αποτυχία μπορεί να φαίνεται σαν το τέλος όλων, πρέπει να καταλάβεις ότι τα λάθη σου ανοίγουν τον δρόμο για κάτι καλύτερο. Οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις συνήθως έρχονται όταν νιώθεις πιο απογοητευμένος και κολλημένος σε ένα σημείο.

  • Η αυτοεκτίμηση (πρέπει) να πηγάζει από μέσα σου

Όταν η αίσθηση της ικανοποίησής σου προέρχεται από τη σύγκριση του εαυτού σου με άλλους, δεν έχεις πλέον τον έλεγχο του πεπρωμένου σου. Όταν αισθάνεσαι καλά για κάτι που έχεις κάνει, μην επιτρέπεις στις απόψεις ή τα επιτεύγματα κανενός να σου το αφαιρέσουν. Ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται ή κάνουν οι άλλοι, η αυτοεκτίμησή σου πρέπει να πηγάζει από μέσα σου.

Jenny.Gr
Pexels
  • Η ζωή είναι πολύ μικρή

Το αύριο δεν είναι εγγυημένο. Γι΄αυτό, υπενθύμισε στον εαυτό σου κάθε πρωί που ξυπνάς, ότι ακόμα μία μέρα, ισούται με ακόμα ένα δώρο. Η στιγμή που αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι σαν η ζωή να είναι ευλογία, είναι η στιγμή που θα αρχίσει να γίνεται. Μια μεγάλη μέρα ξεκινά με μια μεγάλη νοοτροπία.

  • Ο φόβος είναι το μοναδικό πράγμα που σε κρατάει πίσω

Για να έχεις μια πιο ευτυχισμένη ζωή, πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι τι μπορεί να συμβεί και να αγκαλιάσεις το άγνωστο, συνειδητοποιώντας ότι είναι προς το συμφέρον σου τουλάχιστον να προσπαθήσεις, ακόμα κι αν αποτύχεις. Μη φοβάσαι να ρισκάρεις γιατί ο φόβος είναι, δυστυχώς, το μόνο πράγμα που σε εμποδίζει.

  • Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη

Μόνο όταν αγκαλιάζεις την αλλαγή, μπορείς να βρεις το καλό σε αυτήν. Πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό και ανοιχτές αγκάλες εάν πρόκειται να αναγνωρίσεις και να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που δημιουργεί η αλλαγή. Είναι βέβαιο ότι θα αποτύχεις όταν συνεχίσεις να κάνεις τα ίδια πράγματα που έκανες πάντα με την ελπίδα ότι αγνοώντας την αλλαγή θα την εξαφανίσεις. Εξάλλου, ο ορισμός της παραφροσύνης είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.

  • Δεν χρειάζεται να περιμένεις μια συγνώμη για να συγχωρήσεις

Η ζωή πηγαίνει πολύ πιο ομαλά μόλις αφήσεις τη μνησικακία και συγχωρήσεις ακόμα και αυτούς που δεν είπαν ποτέ ότι λυπούνται για κάτι που έκαναν. Οι μνησικακίες αφήνουν τα αρνητικά γεγονότα από το παρελθόν να καταστρέφουν τη σημερινή ευτυχία σου. Το μίσος και ο θυμός είναι συναισθηματικά που απλώς καταστρέφουν τη χαρά στη ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.