WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πάντα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία


13 Ιουνίου 2013

Ο καθένας έχει δικαίωμα για λάθη. Αν μια ευκαιρία χαθεί, μπορείτε να δημιουργήσετε την επόμενη. 

Πολλές φορές αγνοούμε τις ευκαιρίες της ζωής, είτε γιατί δεν είμαστε ώριμοι να τις δούμε, είτε γιατί δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες.  Το θέμα όμως είναι πώς δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε και να πιστεύουμε πως δεν θα υπάρχουν άλλες ευκαιρίες.

Κάντε ένα προσωπικό πείραμα. Πάρτε ένα χαρτί και σκεφτείτε κάτι που σας κάνει ευτυχισμένους ή σας μοιάζει με αδιέξοδο και προσπαθήστε να το ζωγραφίσετε. Στη συνέχεια πάρτε ένα μεγαλύτερο κομμάτι χαρτί, τοποθετήστε την ζωγραφιά σας όπου θέλετε στο νέο χαρτί και συνεχίστε να ζωγραφίζετε. Η ζωή σας δίνει μια ακόμη ευκαιρία. Πάρτε ένα ακόμα μεγαλύτερο χαρτί, και κάντε το ίδιο όπως πριν, τοποθετήστε τις προηγούμενες ζωγραφιές σας όπου θέλετε και συνεχίστε να δημιουργείτε. Βάλτε φαντασία και αφήστε το συναίσθημα σας ελεύθερο. Λειτουργήστε αυθόρμητα, αυτό που σας έρχεται πρώτο στο μυαλό, αποδώστε το στο χαρτί. Κοιτάξτε τώρα την ζωγραφιά σας. Πως νιώθετε; Το έργο σας είναι σαν την ζωή σας. Κάθε νέο χαρτί είναι μια ευκαιρία για δημιουργία, εσείς αποφασίζετε αν θέλετε να το αφήσετε κενό ή να το γεμίσετε χρώματα. Σκεφτείτε λοιπόν πως επιλέγετε να ζείτε; Αξίζει να αφήνετε τις στιγμές να περνούν;

Μερικές γενικές συμβουλές:

  • Απαλλάξου απ΄ όλους τους συμβιβασμούς, μη όντας αναγκαίοι , δεν φέρνουν τίποτα άλλο από κακή διάθεση.
  • Απομακρύνσου σιγά σιγά απ΄ όλα εκείνα τα πρόσωπα που παραπονιούνται διαρκώς και δεν έχουν ποτέ τίποτα να πουν που σε ενδιαφέρει πραγματικά.
  • Συλλογίσου αν η δουλειά σου σε διεγείρει αρκετά ή αν έχεις τη δυνατότητα να ασκήσεις άλλο επάγγελμα με περισσότερα κίνητρα.
  • Ξαναπιάσε παλιά σχέδια που πάντα ήθελες να κάνεις, να μάθεις μια γλώσσα, να μπεις σε μια θεατρική ομάδα για ερασιτέχνες και που μέχρι τώρα δεν κατάφερες να πραγματοποιήσεις.
  • Σύχναζε σ’ άλλους χώρους, όπου μπορείς να βρεις καινούργιους ανθρώπους.
  • Να προτίθεσαι να κάνεις κάθε μέρα τουλάχιστον ένα πράγμα που θα σου μάθει κάτι που δεν ήξερες.
  • Άλλαξε τις συνήθειες που κυβέρνανε τη ζωή σου τα τελευταία χρόνια. Ακόμα κι αν είναι μόνο για πειραματισμό.
  • Αφέσου πότε πότε σε κάποια τρέλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.