WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

To πιο γρήγορο ταξίδι στο μέλλον


16 Νοεμβρίου 2013

Λένε πως ο άνθρωπος μπορεί και ταξιδεύει πολύ γρήγορα στο μέλλον και αρέσκεται να ξαποσταίνει στο παρελθόν. 

Τι θα κάνω αύριο-μεθαύριο; Πώς θα τα καταφέρω στη ζωή μου; Πώς θα βρω δουλειά; Πότε θα δημιουργήσω οικογένεια; Πότε θα βγάλω τα δικά μου λεφτά; ή Την πάτησα. Δεν έπρεπε να το κάνω έτσι. Αν είχα δοκιμάσει κάτι άλλο τότε... Ίσως, να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ίσως, και όχι. Αλλά...

Αλήθεια, σκέφτεται κανείς το παρόν; Και ρωτάμε με όλη την καλή διάθεση, χωρίς καμία πρόθεση για φιλοσοφικά ερωτήματα. Απλά, θέλουμε  να κάνουμε μια διαπίστωση. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να εγκλωβίζεται στο μέλλον ενώ ζει στο εδώ και τώρα. Στριφογυρίζει στο κρεβάτι του, παίρνει χάπια για να ανακουφιστεί το στομάχι του που έχει γίνει "κόμπος" απ' το άγχος, νιώθει να χάνεται η φωνή του γιατί κάτι τον πνίγει στο λαιμό του, τρέχει στο ψυχίατρο γιατί έπαθε την πρώτη κρίση πανικού. Κι όλα αυτά τα σωματικά συμπτώματα τα βιώνει επειδή κάτι θα συμβεί στο μέλλον. Δεν ξέρει τι αλλά αυτό ακριβώς είναι που τον αγχώνει περισσότερο.

Είναι πολύ ωραίο πράγμα να έχει κάνεις όνειρα και μάλιστα μεγάλα όνειρα. Να θέτει στόχους. Να σχεδιάζει το μέλλον του. Δεν γίνεται να ζήσει κανείς διαφορετικά. Είναι η κινητήρια του δύναμη για δημιουργία και εξέλιξη. Όμως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάποιες φορές είναι καλό να γυρνά κανείς στον εαυτό του και να του λέει: "Χαλάρωσε λίγο. Κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο", "Δεν ξέρεις καλά-καλά αν θα ζεις", "Αγκάλιασε το παιδί σου. Παίξε μαζί του", "Πες ένα καλό λόγο στο σύντροφό σου", "Διασκέδασε με τους φίλους σου", "Πέρνα όμορφα με τον εαυτό σου".

Όσοι φωνάζουν να ζήσουμε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία μας δεν είναι "τρελοί". Απλά θυμούνται πιο συχνά πως η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν ξέρεις από στιγμή σε στιγμή τι θα συμβεί. Γι' αυτό, οραματίσου το μέλλον αλλά όντας "ψυχή τε και σώματι" στο παρόν. Όλα θα γίνουν αλλά μην μπλοκάρεις τον εαυτό σου. Άφησε τον να ζήσει όλες τι στιγμές καλές ή άσχημες και να βιώσει τα συναισθήματα. Απ΄όλα βγαίνει κερδισμένος και πιο καλά προετοιμασμένος για το μέλλον. Το παρόν διδάσκει.

Όσο για το παρελθόν τώρα, ανήκει στα παλιά. Αν αγκυροβολείς εκεί χάνεις τη ζωή. Μπορεί να είναι και χειρότερο από το να κυνηγάς το μέλλον. Το παρελθόν σε γεμίζει τύψεις και ενοχές. Φόβους κρατώντας τον εαυτό σου αδρανή. Μαθαίνεις από τα λάθη, συμφιλιώνεσαι μ' αυτό και συνεχίζεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.