WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τί δεν θέλει να ακούσει ένα άτομο που υποφέρει από άγχος;


20 Φεβρουαρίου 2014

Το άγχος όχι μόνο είναι μέρος της ζωής μας, ελέγχει τη ζωή μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να το διαχειριστούν και να το αξιοποιήσουν δημιουργικά. Συνήθως, όταν τους κυριεύει χάνουν τον ύπνο τους, δεν τρέφονται σωστά, έχουν ένταση κτλ. Τη δεδομένη λοιπόν στιγμή, το τελευταίο πράγμα που θέλουν να ακούσουν είναι κάποια απ΄τις παρακάτω φράσεις ή συνδυασμός των φράσεων αυτών.

  • "Σιγά καλέ που αγχώνεσαι για μικροπράγματα". Το θέμα είναι πως εκείνος για να έχει άγχος σίγουρα δεν το βλέπει έτσι. Συνεπώς, η φράση αυτή δεν βοηθά.
  • "Ηρέμησε. Πώς κάνει έτσι;". Μπορεί να έχετε βρει την πατέντα να ηρεμείτε και να χαλαρώνετε, όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν τα έχουν καταφέρει και δυστυχώς είναι πολλοί. Για το λόγο αυτό, αφήστε τις συμβουλές.
  • "Ωραία, αφού έχεις αγχωθεί κάνε κάτι". Με τη φράση αυτή απλά τον καταστρέψατε. Ο λόγος είναι πως το άτομο που βιώνει έντονο άγχος και επιλέγει να μην κάνει τίποτα, γίνεται γιατί φοβάται. Φοβάται να πάρει μια απόφαση ή να επιλέξει ένα σχέδιο δράσης, επειδή κάτι θα αλλάξει στη ζωή του. Το άγνωστο όχι μόνο τρομάζει, μπορεί και να μας παραλύσει. Γι' αυτό η φράση αυτή όχι μόνο δεν βοηθά αλλά τον αγχώνει ακόμη πιο πολύ. Σιγουριά και ασφάλεια πρέπει να νιώσει. Να πιστέψει ότι μπορεί να το κάνει.
  • "Και εγώ μέσα στο άγχος είμαι, άστα". Ποιος να βοηθήσει ποιον τώρα; Λυπούμαστε αλλά σας πρόλαβε, μπορείτε να ασχοληθειτε με το δικό του άγχος πρώτα;
  • "Ωραία, πάμε να πιούμε κάτι να ξεχαστείς;" Βοηθάει να χαλαρώσεις αλλά όχι να δώσει λύση. Παράταση δίνει, δεν βοηθά ουσιαστικά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.