WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 πράγματα που μας έμαθαν τα "Φιλαράκια"


23 Απριλίου 2014

Και μπορεί να κρύβουν μια δόση υπερβολής μέσα τους.

Τα "Φιλαράκια" είναι η γνωστή αμερικάνικη κωμική τηλεοπτική σειρά τύπου σίτκομ. Η προβολή της άρχισε στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 και ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου 2004 με μεγάλη απήχηση. Προβλήθηκε και συνεχίζει να προβάλλεται ακόμα και σήμερα σε συνολικά πάνω από 100 χώρες. Συγκεκριμένα, το τελευταίο επεισόδιο το παρακολούθησαν 51 εκατομμύρια Αμερικάνοι τηλεθεατές. Είναι από τις πιο αγαπημένες σειρές καθώς λίγο πολύ όλοι ταυτίζονται με την παρέα αυτή. Οι πλάκες, οι γκάφες τους, ο τρόπος που ήταν κοντά ο ένας στον άλλο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα είχαν πολλά να μας μάθουν. Κάποια από αυτά μπορεί να ήταν λίγο ακραία και να έχουν μια δόση υπερβολής όμως μας δίνουν ένα καλό μάθημα για τη φιλία. Κι αυτό είναι που θέλουμε να κρατήσουμε άλλωστε.

  • Η κλοπή του γείτονα δεν είναι κακούργημα. Ειδικά, αν πρόκειται για cheesecake. Η Rachel και ο Chandler μας δίδαξαν τη διαφορά μεταξύ του κακού και του χειρότερου. Για παράδειγμα, δεν είναι τόσο κακό να κλέβεις το cheescake από το γείτονα γιατί είναι χειρότερο να το αφήσεις να λήξει στο πάτωμα του διαμερίσματος είναι χειρότερο.

image

  • Όσο καφέ κι αν πιουν δεν κινδυνεύει η υγεία τους. Η αλήθεια είναι πως πολλοί άνθρωποι όταν ξυπνούν το πρωί έχουν ανάγκη από μια κούπα καφέ. Καμία φορά και τέσσερις. Τα Φιλαράκια όμως τυχαίνει να έχουν ανάγκη και από εννέα κούπες καφέ. Αφού τις περισσότερες φορές ήταν στο γνωστό καφέ.

image (1)

  • Οι φίλοι πρέπει να σου συμπαραστέκονται σ΄όλα. Να είναι δίπλα σου στα δύσκολα και να σε βοηθούν. Ακόμα, κι αν σε έχει τσιμπήσει τσούχτρα και για να περάσει ο πόνος χρειάζεται να βρει αμμώνια. Και επειδή σε μια παραλία η πρόσβαση σε κάποιο φαρμακείο δεν είναι εφικτή τότε ξέρετε καλά τι πρέπει να γίνει. Η ιστορία αυτή όμως θα πρέπει να μείνει μυστική γιατί κανένας δεν θα αναγνωρίσει την πρόθεσή σας για βοήθεια.

image (2)

  • Το πιο βασικό μάθημα που είναι ίσως και το πιο επίκαιρο είναι η συγκατοίκηση. Μας έμαθαν να έχουμε συγκάτοικο μέχρι τα 30. Πάνε τα όνειρα και σχέδια για ελευθέρια και ανεξαρτησία.

image (3)

  • To παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον σου, όσο δύσκολο κι αν είναι. Κι αυτό γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τη δύναμη να το αλλάξει. Η Phoebe είναι αυτή που μας το δίδαξε. Πώς ακόμη κι αν σου έχουν φερθεί δύσκολα μπορείς να συγχωρείς και να προχωράς.

image (4)

  • Στον έρωτα όλα επιτρέπονται. Είναι δύσκολο να λειτουργήσεις με τη λογική όταν είσαι ερωτευμένος. Η ζήλια δυστυχώς σε κυριεύει και θολώνει την κρίση σου αλλά είναι ok μερικές φορές. Μπορεί να μην είναι λειτουργικό αλλά σίγουρα αυθεντικό και ανθρώπινο. Έτσι και η Rachel μπορεί να "έχασε για λίγο την μπάλα" αλλά δεν είχε τέτοιο κίνητρο.

image (5)

  • Ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσετε το κατοικίδιο που πάντα ονειρευόσασταν από παιδί. Ο Ross τόλμησε και απέκτησε την μαϊμού που πάντα ήθελε.

image (6)

  • Αν η γάτα σας έχει κάποιο πρόβλημα με την οσμή της, δεν χρειάζεται να το ερευνήσετε. Απλά γράψτε ένα τραγούδι γι΄αυτό. Γενικότερα μπορείτε να συνθέσετε τραγούδια για διάφορα προβλήματα που σας ανησυχούν. Η Phoebe μας έδειξε τον τρόπο.
image (7)
  • Πείτε φορώντας νυφικό ακόμη και αν δεν είναι η μέρα του γάμου σας. Το θέμα είναι να έχετε αγοράσει το νυφικό σε καλή τιμή. Δεν θα ξεχάσουμε το επισόδιο που και οι τρεις επενδύουν σε νυφικά επειδή τα δείγματα είχαν εκπτώσεις. Το μάθημα όμως είναι πώς πρέπει να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί αγνοώντας την κοινωνία και τις εκάστοτε νόρμες. Εσείς να είστε καλά!

4x20_weddingdresses

  • Είναι ωραίο να κυνηγάς τα όνειρά σου. Να πιστεύεις σ΄αυτά και να κάνεις τα πάντα για να γίνουν αληθινά. Θυμάστε τον αγώνα του Joey. Aν όχι η παρακάτω φωτογραφία θα σας το θυμίσει σίγουρα!
image (8) Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.