WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα κυριότερα οφέλη του φιλιού στην υγεία


25 Αυγούστου 2017

1-10-1.jpg

Μειώνουν τα συμπτώματα αλλεργίας

Έχετε φαγούρα στα μάτια και ρινική συμφόρηση; Ίσως, αν φιλήσετε πολλές φορές μέσα στην ημέρα το σύντροφό σας, τα συμπτώματα της αλλεργίας μειωθούν. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Psychosomatic Research έδειξε ότι το παρατεταμένο ερωτικό φιλί μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα από τις ήπιες εποχιακές αλλεργίες αλλά και το ατοπικό έκζεμα.

Μειώνουν τον πόνο

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Current Pharmaceutical Design δείχνει ότι η ωκυτοκίνη, η οποία απελευθερώνεται όταν αγκαλιάζετε και φιλάτε το σύντροφό σας, μπορεί να μειώσει τους χρόνιους πόνους. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη ορμόνη έχει αναλγητικές ιδιότητες και την ικανότητα να μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, κάτι που συχνά αντιμετωπίζουν όσοι πάσχουν από χρόνιους πόνους.

Διαβάστε εδώ: Όλα όσα σκέφτονται οι άντρες για το σεξ

Βοηθάνε στη μείωση του στρες

Υπάρχει λόγος που όταν γυρνάτε σπίτι μετά από μια κακή ημέρα και φιλήσετε το σύντροφό σας νιώθετε αμέσως τη διάθεση σας να φτιάχνει. Και ο λόγος είναι ότι με τα φιλιά μειώνεται η ορμόνη του στρες κορτιζόλη και αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης, ορμόνη που συνδέεται με το συναίσθημα της χαράς. Το ερωτικό φιλί έχει παρόμοια οφέλη με το διαλογισμό.

Συμβάλουν στο έχετε το στόμα σας καθαρό

Δεν αντικαθιστούν το βούρτσισμα, όμως σύμφωνα με τους εδικούς τα ερωτικά φιλιά μπορούν να ενισχύσουν την υγεία των δοντιών. Το φιλί διεγείρει την παραγωγή σάλιου, το οποίο απομακρύνει τα επιβλαβή βακτήρια από το στόμα, μειώνοντας τον κίνδυνο δημιουργίας πλάκας.

Βελτιώνουν την ποιότητα της σχέσης

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια που αφιέρωσαν μερικές εβδομάδες στο να φιλιούνται, είχαν καλύτερη σχέση μεταξύ τους και ένιωσαν ότι αγαπιούνται ακόμα περισσότερο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.