WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο life coach μας εξηγεί πώς η συναισθηματική υπερφόρτωση μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

14 Νοεμβρίου 2017

22071184-121824755203680-5037947851674484736-n.jpg

Έτσι όταν έχουμε στη ζωή μας πολλά ανοιχτά μέτωπα να αντιμετωπίσουμε, καλό είναι να κάνουμε μία αξιολόγηση, ποιο είναι το πιο σημαντικό, ώστε να εστιάσουμε όλη την ενέργεια μας μόνο σε αυτό μέχρι να το επιλύσουμε. Όσο προσπαθούμε άναρχα να επιλύσουμε όλα μαζί τα προβλήματα, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να διασπάμε την ενέργεια μας με αποτέλεσμα να εξαντληθούμε σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά και φυσικά στο τέλος να μην πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο καλό είναι να αντιληφτούμε την σημαντικότητα της εστίασης. Όπου εστιάζουμε, αυτό πετυχαίνουμε. Αν εστιάζουμε στο πρόβλημα, εγκλωβιζόμαστε στο πρόβλημα. Αν εστιάζουμε σε λύσεις, θα οδηγηθούμε στις λύσεις.

Διαβάστε εδώ: Που οφείλονται οι ενοχές; Ο life coach μας απαντάει σε αυτό το ερώτημα

Μία συνήθης παγίδα είναι, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα έρχονται μόνο με την υπομονή, την επιμονή και με την δύναμη της θέλησης. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Για να επιλυθεί ένα πρόβλημα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρεθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος. Χρειάζεται μία καλά σχεδιασμένη στρατηγική. Γι’ αυτό και βλέπουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα τους με τον ίδιο τρόπο, ξανά και ξανά, ώσπου στο τέλος εξαντλούνται και καταρρέουν. Αυτό φυσικά είναι παράλογο. Να προσπαθείς με τον ίδιο τρόπο, περιμένοντας να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Η λύση λοιπόν είναι να αλλάζουμε τρόπο, να αλλάζουμε προσέγγιση μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο ώστε να επιλύσουμε το πρόβλημα. Δεν αρκεί η δύναμη της θέλησης, δεν αρκεί η υπομονή, δεν αρκεί η επιμονή.

Φυσικά μία πολύ καλή επιλογή προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούμε και χάνουμε χρόνο, είναι να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό ώστε να μας δώσει τα απαραίτητα «εργαλεία» για να πετύχουμε πιο άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική. Life Coaching by Dimitris Tselios

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.