WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυνανισμός: Γιατί μας κάνει καλό


3 Φεβρουαρίου 2018

5199.jpg

Σύμφωνα με μελέτες περισσότερο από το ήμισυ των γυναικών στην Αμερική αυτοϊκανοποιούνται τουλάχιστον μια φορά κάθε 3 μήνες και κυρίως οι ανύπαντρες. Και φυσικά πράττουν πολύ σωστά γιατί αυνανισμός μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Ας δούμε παρακάτω τα οφέλη που μπορεί νας μας χαρίσει. 

Καταρχάς βοηθάει  το μυαλό και το σώμα. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη των λοιμώξεων της μήτρας και μπορεί να έχει μια κατευναστική δράση στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Επίσης, ο αυνανισμός συμβάλει στην απελευθέρωση των ενδορφινών, ορμόνες που αυξάνουν την καλή διάθεση και μειώνουν το στρες.

Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι με την αυτοϊκανοποίηση έχουν λιγότερους ή και καθόλου πόνους κατά την έμμηνο ρύση. Επιπλέον, κατά την εμμηνόπαυση βοηθάει στην υγρασία του κόλπου και στην ενίσχυση της σεξουαλικής επιθυμίας, διότι αυξάνει την ροή του αίματος.

Ο αυνανισμός είναι μια από τις πιο καλές θεραπείες κατά την αϋπνίας. Και ο λόγος είναι ότι απελευθερώνονται ορμόνες που βοηθάνε τη γυναίκα να είναι πιο ήρεμη, γεγονός που της επιτρέπει να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Και φυσικά ο αυνανισμός εκτός από την ενίσχυση της υγείας, μπορεί να δώσει μια χείρα βοηθείας στο ζευγάρι. Η γυναίκα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το σώμα της, να μάθει τι της αρέσει και τι δεν της αρέσει, αλλά και έρθει πιο κοντά με το σύντροφο της. Καταλήγοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτή η ανοικτή επικοινωνία που απαιτείται όταν τα ζευγάρια αυνανίζονται μαζί, βελτιώνει τον ερωτική τους σχέση. Αφεθείτε στο ταξίδι του έρωτα και πειραματιστείτε με τον εαυτό σας καθώς και με τον αγαπημένο σας. Ο αυνανισμός είναι μέρος μιας υγιής σεξουαλικής ζωής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.