WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί και τα δυο φύλα πρέπει να βάλουν τον αυνανισμό στην καθημερινότητά τους


23 Φεβρουαρίου 2019

masturbation-healthy-life-women.jpg

Από μόνη της η λέξη αυνανισμός αποτελεί θέμα ταμπού, παρά τη σεξουαλική απελευθέρωση των τελευταίων ετών. Ίσως έχετε ακούσει τις φήμες ότι ο αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως στείρωση ή κώφωση, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η αυτοϊκανοποίηση έχει πολλά οφέλη, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες.

Διαβάστε εδώ: Τι αποκαλύπτουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για το χαρακτήρα μας

Ο αυνανισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τις δικές σας επιθυμίες, τόσο μέσα όσο και έξω από την κρεβατοκάμαρα. Μπορεί επίσης να είναι μια μορφή ανακούφισης από το άγχος της καθημερινότητας, αλλά και μια καλή ευκαιρία να αποδράσετε από τα εγκόσμια. Η αυτοϊκανοποίηση είναι μια απόλυτα φυσική και υγιής πράξη που ενισχύει τη διάθεσή σας και μετά από μια κουραστική ημέρα μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας.

Ο λόγος που ο αυνανισμός βοηθάει στη μείωση του στρες είναι επειδή συμβάλει στην απελευθέρωση των ενδορφινών, η δράση των οποίων είναι ιδιαιτέρως ευεργετική, καθώς μας ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Όμως ο αυνανισμός δεν αποτελεί μόνο ένα εξαιρετικό μέσο για τη μείωση του στρες, αλλά βοηθάει και στον ύπνο. Και αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση των ορμονών που μας βοηθάνε να κοιμόμαστε πιο εύκολα.

Τέλος ο αυνανισμός μπορεί να προσφέρει μια χείρα βοηθείας στο ζευγάρι. Τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σώμα τους, να μάθουν τι τους αρέσει και δεν τους αρέσει και φυσικά να έρθουν πιο κοντά με το σύντροφό τους. Αφεθείτε στο ταξίδι του έρωτα και πειραματιστείτε με τον εαυτό σας καθώς και με τον αγαπημένο σας. Ο αυνανισμός είναι μέρος μιας υγιής σεξουαλικής ζωής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.