WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Επιλέγεις συνέχεια τον λάθος άνθρωπο; 4 τρόποι να το αλλάξεις


Κλέλια Φατούρου

17 Μαΐου 2022

Επιλέγεις συνέχεια τον λάθος άνθρωπο; 4 τρόποι να το αλλάξεις
Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις το μοτίβο των επιλογών σου;

Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει (ή δεν έχεις πει), ότι τραβάς τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους, ερωτικά μιλώντας; Νιώθεις ότι πάντα επιλέγεις ανθρώπους που σου φέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να κάνεις μία σχέση της προκοπής;

Καταρχάς, έχει συμβεί σε όλους μας. Είναι φυσιολογικό να κάνεις κακές επιλογές, οι οποίες έχουν να σου μάθουν πολλά πράγματα για τον εαυτό σου και πώς φέρεσαι μέσα στις σχέσεις. Όταν όμως γίνεται μοτίβο, σημαίνει ότι κάτι κάτι πηγαίνει λάθος και ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να εντοπίσεις τη ρίζα του προβλήματος, ειδικά αν θες να κάνεις μία πιο υγιή σχέση.

Μάθε τι θες

Νομίζουμε ότι ξέρουμε τι θέλουμε από έναν σύντροφο, αλλά οι πιθανότητες λένε ότι απλώς ακολουθούμε τα στερεότυπα και θέλουμε να αποκτήσουμε αυτό που βλέπουμε στους άλλους. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις μία σχέση με ρουτίνα και καθημερινότητα; Ξέρεις ποια είναι τα όριά σου και τι δεν επιτρέπεις; Ξέρεις ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεσαι; Αν και κανείς δεν είναι τέλειος, όταν έχουμε μια εικόνα του ποιοι είμαστε και τι χρειαζόμαστε, επικεντρωνόμαστε περισσότερο σε αυτό που μας ταιριάζει.

Εντοπίζουμε το μοτίβο μας

Είναι τυχαίο που όλοι οι σύντροφοί μας έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά; Δεν επιλέγουμε ποτέ κατά τύχη. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μας γοητεύουν περισσότερο, αλλά υπάρχει περίπτωση να είναι και τοξικά. Όταν λοιπόν επαναλαμβάνεις τις σχέσεις που κάνεις και δεν μαθαίνεις από αυτές, μάντεψε γιατί δεν αλλάζει κάτι.

Μην αγνοείς τα red flags

Ξέρεις σε τι αναφέρομαι. Σε κακές συμπεριφορές, σχόλια, επικριτική διάθεση, mansplaining και πολλά ακόμη που βλέπεις από την αρχή, αλλά επιλέξεις να αγνοείς. Είναι η πικρή αλήθεια, αλλά μας βοηθούν πάντα να κατανοήσουμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας και να αναλογιστούμε αν έχουμε κάνει καλή επιλογή.

Μην φοβάσαι τη μοναξιά

Κλείνω με το πιο σημαντικό. Πάρα πολλές σχέσεις δημιουργούνται επειδή υπάρχει ο φόβος της μοναξιάς ή επειδή μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης με τους άλλους. Μία κακή σχέση όμως είναι πολύ χειρότερη από τη μοναξιά. Άσε που όταν είσαι single, έχεις τον χώρο να ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου και να κάνεις όλα όσα απολαμβάνεις. Η ευτυχία δεν βρίσκεται σίγουρα μόνο στις σχέσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.