WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 χαρακτηριστικά της σχέσης που προβλέπουν το πόσο θα διαρκέσει


Κλέλια Φατούρου

3 Αυγούστου 2022

4 χαρακτηριστικά της σχέσης που προβλέπουν το πόσο θα διαρκέσει
Τα 4 είδη των σχέσεων που μάς ενημερώνουν για το πόσο μπορούν να αντέξουν

Ξεκινά μία σχέση και θα ήθελες πολύ να έχεις μαντικές ικανότητες προκειμένου να δεις μέχρι πού είναι ικανή να φτάσει. Θα τελειώσει σε δύο μήνες από σήμερα; Θα αντέξει αρκετά χρόνια; Μήπως βρήκες την αιώνια αγάπη και δεν το έχεις καταλάβει;

Σύμφωνα με μία έρευνα του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Marriage and Family, υπάρχουν 4 τύπου σχέσης που δείχνουν και τη διάρκειά της. Μελετήθηκαν 376 ανύπαντρα ζευγάρια ενώ διένυαν τη δεκαετία των 20, μέσα σε διάρκεια 9 μηνών. Κατέληξαν στο ότι ο λίγος κοινός χρόνος, η έλλειψη κοινών ενδιαφερόντων και οι συχνοί τσακωμοί ήταν σίγουρα αρνητικά στοιχεία. Αντιθέτως, όσοι είχαν πολλά κοινά και γνώριζαν γρήγορα την οικογένεια και τους φίλους του συντρόφου τους, είχαν μέλλον μαζί.

Αυτά όμως τα ξέρουμε ήδη. Αυτό που είδαν ότι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μίας σχέσης, έδιναν ένα μικρό ή μεγάλο ποσοστό χωρισμού στο άμεσο μέλλον. Και είναι τα εξής.

Δραματικότητα

Είναι αυτή η σχέση που έχει συνεχόμενα ups and downs (με τα downs να υπερέχουν), με τα δύο μέλη να μιλούν συχνά αρνητικά για τον κοινό βίο. Είναι τα ζευγάρια που έχουν φίλους που ιδανικά δεν θα τους ήθελαν μαζί, γιατί είναι καλύτερα χώρια. Η έρευνα κατέληξε στο ότι αυτά τα ζευγάρια είχαν διπλάσιες πιθανότητες να χωρίσουν.

Επικεντρωμένοι στη σχέση

Jenny.Gr

Όταν ο σύντροφος γίνεται το κέντρο του κόσμου και γενικώς παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή του άλλου. Ναι μεν υπάρχουν και οι κακές στιγμές, αλλά έχουν δεσμευτεί και οι δύο στο να προσαρμόζουν τις ζωές τους έτσι ώστε να περνούν πολύ χρόνο μαζί. Η διάγνωση των ειδικών είναι ότι αυτές οι σχέσεις εξελίσσονται αργά αλλά θετικά μέσα στον χρόνο.

Οι πολλές κοινωνικές σχέσεις

Είναι τα ζευγάρια που δεν εξελίσσονται ιδιαίτερα στο κομμάτι της σχέσης και επιτρέπουν να υπάρχουν πολλές απόψεις για τη σχέση από φίλους και συγγενείς. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αντέξεις στον χρόνο, γιατί οι σύντροφοι βασίζονται πολύ στο τι θα πουν οι άλλοι, και λιγότερο στη μεταξύ τους επικοινωνία.

Οι καυγατζήδες

Οι δραματικοί έχουν και πάνω και κάτω, ενώ οι καυγατζήδες ζουν για να τσακώνονται και να επιτίθεται ο ένας στον άλλο. Το κακό με αυτές τις σχέσεις είναι ότι μπορεί να έχουν διάρκεια, αν οι αντοχές για σύγκρουση είναι πολύ μεγάλες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.