WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Hardballing: Η τάση στις σχέσεις που γίνεται στην αρχή (και είναι υγιής)


Κλέλια Φατούρου

30 Αυγούστου 2022

Hardballing: Η τάση στις σχέσεις που γίνεται στην αρχή (και είναι υγιής)
Κι όμως, ένα dating trend που το λες και υγιές

Αν έχεις δει τις περισσότερες rom-com των 90s (ή έστω το Sex and the City), υπάρχει ένα κοινό σενάριο στα πρώτα ραντεβού. Εσύ έχεις ετοιμαστεί για έξοδο και εκείνος σε παίρνει να το ακυρώσει επειδή έχει δουλειά.

Μπορεί τα λάθη να είναι ανθρώπινα και να συμβεί σε όλους μας να βγούμε εκτός προγράμματος, όταν το «γράψιμο» είναι ο κανόνας και γνωρίζεις κάποιον που δεν σκοπεύει να σε βάλει ψηλά στη λίστα των σημαντικών ανθρώπων, μήπως πρέπει να γίνεις πιο ξεκάθαρη;

Αυτό ακριβώς είναι το hardballing. Ένας νέος ορισμός που δημιούργησε η Logan Ury και μας καθοδηγεί στο να είμαστε ξεκάθαροι με αυτά που θέλουμε από μία σχέση, είτε πρόκειται για κάτι σοβαρό είτε για κάτι πολύ χαλαρό. «Δεν είναι κακό να ξέρεις τι θες και να το επικοινωνείς νωρίς στη σχέση. Έτσι μαθαίνεις και τα θέλω του άλλου και απλώς ελπίζεις να συμβαδίζουν. Η αλήθεια είναι πάντα προτιμότερη από το να υποθέτεις και να περιμένεις».

Jenny.Gr

Αυτή η τάση έγινε πολύ μεγαλύτερη μετά την πανδημία, γιατί οι άνθρωποι αντιλήφθηκαν ότι η ζωή είναι μικρή για να μην εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και να μην έχουμε αυτό που επιθυμούμε. Η Gen Z κρατά σίγουρα διαφορετική στάση από τις προηγούμενες γενιές και επιλέγει να μην χάνει τον χρόνο της σε σχέσεις που δεν προσφέρουν κάτι.

Το hardballing στην πράξη

Καταρχάς, να διευκρινίσουμε ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο για όλους. Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να το ξεκαθαρίζουν από το πρώτο ραντεβού και εκείνοι που χρειάζονται λίγο χρόνο, προκειμένου να καταλάβουν τι ακριβώς θέλουν από τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Δεν το κάνεις επειδή είσαι απαιτητικός/ή αλλά επειδή θέλεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Και αυτό είναι απόλυτα υγιές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.