WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις την ερωτική ζωή σου


JTeam

15 Αυγούστου 2022

5 τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις την ερωτική ζωή σου
Μήπως σαμποτάρεις τον εαυτό σου;

Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στα ερωτικά σου και εντοπίζεις ένα σταθερό pattern στην επιτυχία (ή αποτυχία) στις σχέσεις σου, ίσως το πρόβλημα ξεκινά από εσένα και από τους τρόπους με τους οποίους σαμποτάρεις αυτό το κομμάτι της ζωής σου. Να σου υπενθυμίσουμε απλά ότι συμβαίνει υποσυνείδητα και δεν είναι απαραίτητα κακό. Μπορεί να μην είσαι σε φάση για σχέση.

Βγαίνεις με μη διαθέσιμους ανθρώπους

Αν οι επιλογές σου περιορίζονται πάντα σε ανθρώπους που βρίσκονται ήδη σε σχέση ή που σου ξεκαθαρίζουν εξαρχής ότι δεν θέλουν να κάνουν σχέση μαζί σου, δημιουργείς την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι της προκοπής εκεί έξω και απλά διαιωνίζεις ένα στερεότυπο. Μήπως τους επιλέγεις επειδή δεν θες να μπεις σε σχέση;

Είσαι εθισμένη στις πεταλούδες

Αυτό το συναίσθημα της αρχής που προκαλεί το πάθος και ο έρωτας. Ενώ είναι πολύ σημαντικό για τη μεταξύ σας χημεία, δεν διαρκεί για πάντα και δεν σημαίνει ότι αυτός είναι και ο κατάλληλος σύντροφος για εσένα. Όταν περνά αυτό το στάδιο, ακολουθούν άλλα διαφορετικά, αλλά εξίσου ενδιαφέροντα.

Καμία ρεαλιστική προσδοκία

Αν και όλοι έχουμε ένα μοτίβο στο πώς επιλέγουμε σύντροφο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με ατέλειες και ελαττώματα. Αν στην πρώτη δυσκολία, αποχωρείς, σημαίνει ότι οι προσδοκίες σου είναι μη ρεαλιστικές και δεν αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις να κάνεις με άνθρωπο, και όχι με ρομπότ.

Δεν επικοινωνείς καθόλου

Τα προβλήματα δεν θα λυθούν από μόνα τους ως δια μαγείας, και αν περιμένεις να συμβεί κάτι τέτοιο, μάλλον αποφεύγεις την επικοινωνία. Το βασικό στοιχείο μίας υγιούς σχέσης είναι η ειλικρίνεια μέσα σε ένα ζευγάρι και η αμοιβαία προσπάθεια επίλυσης θεμάτων. Το πιθανότερο είναι ότι μεγάλωσες με ένα πρότυπο γονιών που είχε αυτή τη σχέση, τώρα θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό και σαμποτάρεις την ερωτική σου ζωή.

Δεν θες και να προσπαθήσεις

Ακόμα και αν επικοινωνείς με τον σύντροφό σου, δεν έχεις καμία διάθεση να καταβάλεις μικρή προσπάθεια για να βελτιώσεις αυτό που έχεις ή να επεξεργαστείς τα δύσκολα ζητήματα. Είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά αυτό μάλλον σου λέει ότι δεν θες να είσαι σε μία σχέση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.