WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί η σχέση χρειάζεται ψέματα για να επιβιώσει, σύμφωνα με τους ειδικούς


JTeam

19 Φεβρουαρίου 2023

Γιατί η σχέση χρειάζεται ψέματα για να επιβιώσει, σύμφωνα με τους ειδικούς
Unsplash/toa heftiba
Τι είδους ψέματα επιτρέπονται;

Αν υπάρχει κάτι που μαθαίνουμε από παιδιά, είναι ότι όποιος λέει ψέματα, πέφτει μες στα αίματα. Μεγαλώνοντας, ξέρουμε ότι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε υγιούς σχέσης είναι η ειλικρίνεια. Είναι;

Γλυκά, λευκά, αθώα ψέματα

Τι εννοούν οι ειδικοί όταν μάς ενθαρρύνουν να λέμε ψέματα; Όχι αυτό που φαντάζεσαι. Όχι να λες ψέματα για το πού πηγαίνεις, τι θες ή αν απιστείς. Μιλάμε για αυτά που θα πεις όταν σε ρωτά ο άλλος αν θες να ακούσεις για τη δουλειά του, ενώ βαριέσαι ή αν του πηγαίνει ένα ρούχο, ενώ δεν σου αρέσει, ή αν τρώγεται το φαγητό που μαγείρεψε, ενώ είναι χάλια.

Είναι αυτά τα μικρά που κρατούν τη σχέση και δείχνουν συμπόνοια και κατανόηση. Δεν κοροιδεύεις, δεν παρουσιάζεις έναν άλλο εαυτό. Απλώς κάνεις μικρές υποχωρήσεις επειδή αγαπάς τον σύντροφό σου. Προσοχή. Μιλάμε για πολύ ήπια πράγματα και όχι το να αποκρύπτεις τα σοβαρά. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι προτιμούν να λένε ψέματα στους άλλους από το αντίστροφο, οπότε σκέψου τι δεν θα ήθελες να σου κρύβουν.

Γιατί δεν είναι οκ η απόλυτη αλήθεια;

Γιατί είναι πιθανό να μην φιλτράρεις ποτέ τις σκέψεις και να λες τα πάντα, ακόμα κι αν πληγώνουν τον άλλο. Αν και κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστό και ξέρει τι λειτουργεί για τη σχέση του, δεν είναι απαραίτητο να λέμε και να κάνουμε τα πάντα μαζί, από φόβο μήπως νιώσουμε ενοχές. Χρειάζεται όμως να υπάρχει ειλικρίνεια και ανοιχτή επικοινωνία για αυτά που θεωρούμε σημαντικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.