WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 συνήθειες που υιοθετούν τα υγιή ζευγάρια


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2023

10 συνήθειες που υιοθετούν τα υγιή ζευγάρια
Τέλεια σχέση δεν υπάρχει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για να την κάνεις καλύτερη ή να την εξελίξεις

Η ευτυχία ανάμεσα σε μια σχέση έρχεται ναι μεν αβίαστα, αλλά χρειάζεται δουλειά και επικοινωνία, προκειμένου να χτιστούν και να διατηρηθούν ο έρωτας και η συνεννόηση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν 10 πολύ συγκεκριμένες συνήθειες, οι οποίες τους βοήθησαν σημαντικά για μια γερή και σταθερή σχέση. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι έρευνες που έρχονται κατευθείαν από την επιστήμη.

Τα πιο υγιή ζευγάρια:

Αναγνωρίζουν την αξία της συγχώρεσης

Τα προβλήματα είναι για να ξεπερνιούνται και οι σύντροφοι που δημιουργούν ισχυρές σχέσεις, φροντίζουν να κρατήσουν το δράμα και το πείσμα μακριά από τις συναναστροφές τους. Αυτό δεν σημαίνει πως συγχωρείς τα πάντα, αλλά το να μην «μεγεθύνεις» κάθε πρόβλημα, να συγχωρείς το λάθος και να προχωράς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Εξοικειώνονται με τη Love Language του συντρόφου τους

Καθένας αντιλαμβάνεται και νιώθει διαφορετικά την αγάπη. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις με ποιες πράξεις ή συνήθειες, ο σύντροφος σου νιώθει περισσότερη δέσμευση και αγάπη. Έτσι θα μπορείς να εστιάσεις καλύτερα στη σχέση σας και να τον κάνεις περισσότερο ευτυχισμένο.

Δείχνουν καθημερινά την ευγνωμοσύνη τους

Το να ξεκινήσεις να έχεις τη σχέση, ή τις πράξεις που κάνει ο καθένας σας δεδομένες, σίγουρα είναι κάτι το οποίο θες να αποφύγεις και τα ζευγάρια με υγιή σχέση δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους ο ένας στον άλλον.

Δεν ξεχνούν τις αγκαλιές

Η οξυτοκίνη είναι ορμόνη της δέσμευσης και του έρωτα και εκκρίνεται στον εγκέφαλο πιο εύκολα όταν αγκαλιαζόμαστε ή είμαστε ξαπλωμένοι με ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Jenny.Gr
pexels

Δεν αποφεύγουν τις δύσκολες συζητήσεις

Το να κρατάς μέσα σου, κάτι το οποίο σε έχει ενοχλήσει και δεν το επικοινωνείς, θα σε οδηγήσει μόνο σε έντονα ξεσπάσματα, τα οποία μετά είναι πιο δύσκολο να επιλυθούν. Κάνε τη δύσκολη συζήτηση και μίλα ανοιχτά με τον σύντροφο σου για όλα, πριν να είναι πολύ αργά.

Δεν ξεχνούν το φλερτ

Η συνήθεια και η ρουτίνα μας κάνουν πολλές φορές να ξεχνάμε τον έρωτα και το φλερτ, ενώ δεν είναι όλες οι φάσεις ίδιες. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να διατηρούμε την καλή διάθεση και το φλερτ ανάμεσα στη σχέση, όσος καιρός και να περάσει. Λίγη προσπάθεια είναι αρκετή.

Έχουν προσωπικό χρόνο

Η δέσμευση δεν σημαίνει έλλειψη προσωπικού χώρου, ή το να κάνεις οποιαδήποτε δραστηριότητα αγαπάς μόνος ή με φίλους και μακριά από τον σύντροφο σου. Αντιθέτως κάτι τέτοιο, μπορεί να σε κάνει να αναζητήσεις τον σύντροφο σου και να σου λείψει, φέρνοντας και πάλι το πάθος στη σχέση.

Δεν πιέζουν και αφήνουν τα πράγματα να κυλήσουν αβίαστα

Η υπερανάλυση αλλά και η πίεση στις καταστάσεις είναι σίγουρα δυο καταστάσεις που δεν βοηθούν καθόλου στη διατήρηση μιας ευτυχισμένης και ήρεμης σχέσης. Φρόντισε να κρατάς τις ισορροπίες και την επικοινωνία ανάμεσα σας, χωρίς να πιέζεις για κάτι ή να υπεραναλύεις την κάθε απόφαση και σκέψη.

Είναι υποστηρικτικοί στις αποφάσεις του συντρόφου τους

H υποστήριξη είναι καθοριστική σε μια σχέση. Είναι επίσης όμορφο όταν συμβαίνει αλλά και πολύτιμη. Το σημαντικό σε αυτό το κομμάτι είναι να μη χάσεις το μέτρο και όποτε θες να εκφράσεις την άποψη σου, να το κάνεις άνετα, χωρίς φόβο- αλλά κυρίως με σωστό και βοηθητικό τρόπο.

Κανονίζουν τακτικά ραντεβού

Από ένα κανονισμένο γεύμα στο σπίτι, μέχρι μια συχνή απόδραση, όταν κάτι το προγραμματίζεις, τόσο έχεις να ανυπομονείς για κάτι και αυτό φέρνει σίγουρα ενθουσιασμό και νέες αναμνήσεις/ εμπειρίες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.