WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δεν σε θέλει; Κανένα πρόβλημα. Πώς να διαχειριστείς την απόρριψη με ψυχραιμία


JTeam

18 Μαΐου 2023

Δεν σε θέλει; Κανένα πρόβλημα. Πώς να διαχειριστείς την απόρριψη με ψυχραιμία
Imdb
Πριν βάλεις τα κλάματα επειδή σε άφησε στο «Διαβάστηκε» για μία ακόμη φορά, δες πώς να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση

Σε κανέναν δεν αρέσει η απόρριψη, ειδικά όταν είναι ερωτική. Όταν μπαίνουν τα συναισθήματά στη μέση και δεν είναι αμοιβαία, συνήθως το παίρνουμε προσωπικά, αναρωτιόμαστε τι πηγαίνει στραβά και ο άλλος δεν μας θέλει, ψάχνουμε τι μπορεί να είπαμε, τι κάναμε – είναι ζήτημα εγωισμού. Όταν κάποιος δεν θέλει, όμως, δεν μπορούμε να τον αναγκάσουμε να αλλάξει γνώμη. Στην πραγματικότητα, το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να το αποδεχτούμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Όσο σκληρό κι αν είναι το παραπάνω, όσο κι αν μας στενοχωρεί, η απόρριψη είναι απλώς ένα κομμάτι της ζωής. Μάλιστα, τη χρειαζόμαστε για να βρούμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει. Πριν βάλεις τα κλάματα, λοιπόν, επειδή σε άφησε στο «Διαβάστηκε» για μία ακόμη φορά, δες πώς να διαχειριστείς αυτήν την κατάσταση με ψυχραιμία. Όχι, δεν είναι καλή ιδέα να πας κάτω από το σπίτι του ατόμου που σε ενδιαφέρει και να ουρλιάξεις «κοίτα τι χάνεις, σε σιχαίνομαι».

Νιώσε τον πόνο

Μην πιεστείς να βάλεις τα καλά σου, να βαφτείς και να βγεις, έχοντας μόλις φάει τη μεγαλύτερη χυλόπιτα της ζωής σου. Βάλε τα κλάματα, στείλε στο γκρουπ τσατ μηνύματα θλίψης, απελπισίας, οργής – ό,τι αισθάνεσαι, τέλος πάντων – και πάρε τον χρόνο σου για να συνειδητοποιήσεις τι συνέβη.

Μίλα για αυτό

Είναι πανεύκολο να απομονωθείς και να βυθιστείς στις αρνητικές σκέψεις, μετά από μία απόρριψη. Είναι σημαντικό να επικοινωνούμε τα συναισθήματά μας σε ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, είτε αυτά είναι φίλοι, είτε οικογένεια, είτε ειδικοί ψυχικής υγείας. Μόνο έτσι θα δούμε ότι δεν φταίμε σε κάτι, αλλά είναι θέμα προτίμησης του άλλου και μόνο.

Σκέψου θετικά

Όταν αναρωτιέσαι αν κάτι σου λείπει ή τι έκανες λάθος, ξεκίνα να απαντάς στον εαυτό σου. Να σου μιλάς δυνατά, αν αυτό χρειάζεσαι, και να σου υπενθυμίζεις ότι απλώς δεν ήταν γραφτό, ότι σου αξίζουν τα πάντα και ότι ο σωστός άνθρωπος δεν θα αμφιβάλλει ποτέ, για το αν ενδιαφέρεται ή όχι.

Σήκωσε το κεφάλι και προχώρα

Έχοντας, πια, συνειδητοποιήσει ότι, εντάξει, όντως δεν σε θέλει, είναι ώρα να βγεις έξω. Να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά, να θυμηθείς τι άνθρωπος είσαι και να προχωρήσεις, χωρίς καν να σε νοιάζει αν θα βρεις άλλον να σε ενδιαφέρει. Είσαι μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα, και δεν χρειάζεσαι κανέναν για να σε συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.