WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σεξουαλικός διαλογισμός: Τα 4 βήματα για να κάνετε καλύτερο σεξ, χωρίς άγχος


Κλέλια Φατούρου

23 Μαΐου 2023

Σεξουαλικός διαλογισμός: Τα 4 βήματα για να κάνετε καλύτερο σεξ, χωρίς άγχος
Unsplash/Katerina may
Το είδος του διαλογισμού που κάνει θαύματα στην ερωτική ζωή σου

Γνωρίζουμε ήδη τα οφέλη του διαλογισμού στην υγεία μας. Μείωση σωματικής κούρασης, στρες, αλλά βελτίωση και στο ανοσοποιητικό. Σύμφωνα όμως με έρευνα, κάνει πολύ καλό και στη σεξουαλική υγεία.

«Στον διαλογισμό, φέρνουμε κοντά το σώμα με το μυαλό και μαθαίνουμε πώς να επικεντρωνόμαστε στο εδώ και τώρα», εξηγεί η κλινική ψυχολόγος Cheryl Fraser, και αυτό μεταφράζεται και σε καλύτερο σεξ.

Τι είναι ο σεξουαλικός διαλογισμός;

Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και εξαρτάται από το πρόσωπο και τις ανάγκες του. Μπορεί να είναι ένας διαλογισμός με τον κλασικό τρόπο, μπορεί να γίνει πριν το σεξ, μαζί με τον σύντροφό σου, μπορεί να γίνεται κάτι εξειδικευμένο που θα σε ωφελήσει κατά τη διάρκεια του σεξ.

Πώς γίνεται στην πράξη

Μαζί με τον παρτενέρ

Όχι ότι δεν μπορείς και μόνη σου και δεν θα ωφεληθείς από τον διαλογισμό, αλλά αν μιλάμε για σεξ, καλό είναι να υπάρχει συνεργασία. Στέκεστε όρθιοι, πλάτη με πλάτη, και παρατηρείτε πώς νιώθει κάθε σημείο του σώματος.

Ανοίξτε τα μάτια

Αν είστε πλάτη με πλάτη, κοιτάξτε γύρω σας και επικεντρωθείτε σε κάτι όμορφο, που σας προσφέρει γαλήνη. Μπορεί να είναι ένα φυτό ή ένας πίνακας. Έτσι θα μάθετε πόσο σημαντικό είναι και το eye contact μαζί του. Όταν εξοικειωθείς με τα αντικείμενα, πέρασε και στον παρτενέρ σου. Η πρώτη άσκηση είναι να κοιτάζεστε επί 3 λεπτά. Αν σας δυσκολεύει, ξεκινήστε φιλώντας τον σύντροφό σας με ανοιχτά μάτια.

Μόνο ερωτικές σκέψεις

Ο βασικός λόγος για τον οποίο το σεξ δεν λειτουργεί, είναι επειδή επιτρέπουμε σε άσχετες σκέψεις να μπαίνουν στο μυαλό μας. Αν σου συμβεί, διώξτην και σκέψου μόνο ερωτικά πράγματα, όπως το σεξ που θα ακολουθήσει.

Πολύ αργό σεξ

Μπορεί να μην είναι καν σεξ, αλλά χάδια και φιλιά. Παίρνουμε χρόνο και ξεχνάμε τη διείσδυση ή τον οργασμό. Το ζητούμενο είναι να αφήσουμε το άγχος εκτός και να συνδεθούμε, με όποιον τρόπο νομίζουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.