WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Fexting: Το να τσακώνεσαι στο τσατ έχει όνομα και είναι πιο τοξικό απ' όσο νομίζεις


JTeam

15 Ιουνίου 2023

Fexting: Το να τσακώνεσαι στο τσατ έχει όνομα και είναι πιο τοξικό απ' όσο νομίζεις
Μερικά πράγματα καλό είναι να μη γίνονται μέσω μηνυμάτων

Επειδή το να είσαι όλη μέρα, κάθε μέρα με τον σύντροφό σου, είναι δύσκολο – αν όχι απίθανο – μάλλον μιλάτε αρκετά με μηνύματα. Κι όταν η συζήτηση γίνεται κυρίως στο τσατ, η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει, όχι με την καλή έννοια. Το να τσακώνεσαι μέσω μηνυμάτων, δηλαδή το να κάνεις fexting, δεν σου είναι άγνωστο, το έχεις κάνει αμέτρητες φορές πριν μάθεις ότι λέγεται έτσι και, σίγουρα, δεν είναι ένα από τα αγαπημένα σου πράγματα.

Ξέρεις πολύ καλά το συναίσθημα: Βράζεις από θυμό και περιμένεις να σου στείλει κάτι, απλώς για να απαντήσεις σχεδόν μονολεκτικά. Χρησιμοποιείτε τα κανονικά σας ονόματα – ποια «μωρό μου» και «αγάπη μου» - ενώ γράφετε ολόκληρες παραγράφους ή στέλνετε απανωτά, φράση-φράση, δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Κι ενώ, εντάξει, δεν είναι ιδανικό αλλά συμβαίνει, ίσως αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να διαφωνείτε μόνο από κοντά. Ε, τώρα, έχουμε απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι το fexting δεν είναι υγιές, καθώς είναι πανεύκολο να παρερμηνεύσεις τα λόγια του άλλου. Δεν ακούς τον τόνο της φωνής σου, δεν ξέρεις το επίπεδο του εκνευρισμού και, μάλλον, θα θεωρήσεις ότι σε προσβάλλει με κάθε του μήνυμα. Κι όλο αυτό μπορεί να γίνει εξαιρετικά τοξικό, να μην συζητήσετε το θέμα του τσακωμού με ηρεμία και απλώς να γιγαντωθεί μέσα σας, με μία έκρηξη να έρχεται σε ανύποπτο χρόνο, στο μέλλον.

Πώς να το χειριστείς, λοιπόν;

Όταν το fexting είναι αναπόφευκτο, μπορείς να εξηγήσεις πώς αισθάνεσαι, χωρίς να κατηγορήσεις τον άλλον. Επικεντρώσου στο «εγώ» και όχι στο «εσύ» - μην αρχίσεις να λες γιατί φταίει και πόσο σε πλήγωσε ή σε εξόργισε. Για παράδειγμα, καλύτερα εξήγησε πως «ένωσα άσχημα όταν μου είπες το τάδε» κι όχι «μου είπες το τάδε και είσαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο».

Κάτι επίσης σημαντικό, είναι να αποφεύγεις τους άσχημους χαρακτηρισμούς και τα κεφαλαία. Δείξε σεβασμό και περίμενε να βρεθείτε, για να συζητήσετε – και να ουρλιάξετε, όπως σας βγαίνει, αρκεί να γίνει από κοντά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.