WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Το 1 πράγμα που σκοτώνει τη σεξουαλική σου ζωή


JTeam

18 Ιουνίου 2023

Το 1 πράγμα που σκοτώνει τη σεξουαλική σου ζωή
Δεν φταίει που είστε πέντε χρόνια μαζί - άλλος είναι ο πραγματικός ένοχος

Σε όχι και τόσο συγκλονιστικά νέα, το κινητό σου καταστρέφει τη σεξουαλική σου ζωή. Και αν δεν καταστρέφει τη σεξουαλική σου ζωή, τότε προφανώς δεν έχεις smartphone - πρέπει να πάρεις ένα, λοιπόν, για να υποφέρουμε όλοι μαζί. Δεν θα περνάς μόνο εσύ καλά.

Πολλές φορές, περνάμε περισσότερη ώρα κοιτώντας την οθόνη του κινητού, από το πρόσωπο του συντρόφου μας. Μπορεί να καθόμαστε στο κινητό, δίπλα-δίπλα, και να μην ανταλλάξουμε κουβέντα για ώρες. Κι η όρεξη για σεξ είναι ανύπαρκτη – άσε που, όσο πιο ανασφαλείς είμαστε, τόσο το μυαλό μας κάνει σενάρια και μπαίνουμε σε πειρασμό να ψάξουμε τα σόσιαλ του άλλου. Και ξέρεις, όταν ψάχνεις, πάντα βρίσκεις κάτι.

Το πιθανότερο είναι να έχεις εθιστεί στο κινητό σου – όχι μόνο εσύ, όλοι μας. Είναι το πρώτο που κοιτάς όταν ξυπνάς, το τελευταίο πριν κοιμηθείς, το παίρνεις παντού μαζί και αισθάνεσαι πανικό αν ξέρεις ότι δεν μπορείς να δεις ένα μήνυμα την ώρα που έρχεται. Το θέμα είναι ότι αυτός ο εθισμός επηρεάζει και την σεξουαλική σου ζωή.

Τι μπορείς να κάνεις;

Αρχικά, να συνειδητοποιήσεις ότι όντως υπάρχει πρόβλημα (αν υπάρχει). Και να βάζεις χρονικό όριο στον εαυτό σου, να λες ότι από την τάδε ώρα κι έπειτα, θα το έχεις στο αθόρυβο, στο τραπεζάκι του σαλονιού και θα το ξανακοιτάς το πρωί. Προφανώς και οι περιπτώσεις ανάγκης αποτελούν εξαίρεση.

Έπειτα, μπορείς να το βάζεις σε λειτουργία πτήσης, όταν είσαι με τον σύντροφό σου. Έτσι, θα δίνεις όλη σου την προσοχή στον άνθρωπο κι όχι στην οθόνη. Σταδιακά, θα το βρείτε και η σχέση σας θα ξαναπάρει τα πάνω της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.