WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς η λάθος στάση του σώματος επηρεάζει το αν θα έχεις οργασμό


JTeam

10 Ιουλίου 2023

Πώς η λάθος στάση του σώματος επηρεάζει το αν θα έχεις οργασμό
Unsplash/chase yi
Η κακή στάση σώματος σε επηρεάζει σε πολλά επίπεδα τελικά

Μεγαλώσαμε ξέροντας ότι πρέπει να έχουμε την πλάτη στητή και να μην καμπουριάζουμε. Ότι κάποια στιγμή θα το πληρώσουμε με πόνους στην πλάτη και τη μέση και ότι θα δείχνουμε 5 πόντους κοντύτεροι. Μήπως όμως θα αποκτούσαμε κι άλλο πρόβλημα;

Πώς συνδέεται η κακή στάση με το σεξ;

Είναι απλό, και ας μην το έχουμε σκεφτεί. Αν είσαι όλη μέρα ξάπλα ή κάθεσαι σε γραφείο χωρίς να κινείσαι, ατροφούν οι μύες στους γλουτούς αλλά και στο πυελικό έδαφος. Όταν αυτό διαρκεί για καιρό, μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος, στοιχείο απαραίτητο για τη διέγερση της κλειτορίδας. Αν δηλαδή πονάς ή δυσκολεύεσαι στο σεξ, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στο καθισιό.

Πώς θα βελτιώσεις την κατάσταση

Πέρα από τη σωματική άσκηση, που είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους, μπορείς απλώς να κάνεις τα εξής. Όταν εισπνέεις, σκέψου ότι κάθεται ένα μπαλόνι στο πυελικό έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιείς του μύες του κορμού. Το δεύτερο βήμα είναι να εντοπίσεις αυτά που κάνεις ασυναίσθητα, όπως το να σφίγγεις τα δόντια σου. Θα δεις ότι μπορεί να σφίγγεις συνέχεια τους γλουτούς σου, πράγμα που συμβαίνει όταν δεν θες να αφήσεις ελεύθερα τα αέριά σου.

Τέλος, προσπάθησε να κυκλοφορείς όσο πιο ξυπόλητη γίνεται. Τα παπούτσια επηρεάζουν τη στάση του σώματος, ακόμα και αν είναι αθλητικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.