WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 τοξικές φράσεις που λες όταν είσαι ερωτευμένος


JTeam

29 Ιουλίου 2023

3 τοξικές φράσεις που λες όταν είσαι ερωτευμένος
Πράγματα που δεν θα έπρεπε να λέγονται, ειδικά στον σύντροφό μας

Όλοι έχουμε ερωτευτεί, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Όλοι, επίσης, έχουμε κάνει ακραίες εκδηλώσεις αγάπης και, παρότι τα πιστεύαμε όταν τα λέγαμε, τώρα που τα ξανασκεφτόμαστε, βλέπουμε πως ήταν κάπως κρίντζι. Ε, δεν ήταν μόνο κρίντζι, ήταν και τοξικά.

Παρακάτω, θα δούμε 3 τοξικές φράσεις που λες ότι είσαι στο ροζ συννεφάκι σου -κι αν δεν τις έχεις πει εσύ, σίγουρα τις έχεις ακούσει.

«Σε χρειάζομαι»

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του «σε χρειάζομαι» και του «σε θέλω». Το πρώτο, σημαίνει πως εξαρτάσαι από τον άλλο και δείχνει ότι φοβάσαι ότι θα τον χάσεις, καθώς αισθάνεσαι ότι η ζωή σου θα έχει λιγότερο νόημα.

«Δεν μπορώ χωρίς εσένα»

Μια χαρά μπορείς, θα σου πούμε εμείς. Αν άκουγες αυτή τη φράση από τον σύντροφό σου, στην αρχή της σχέσης σας, το πιθανότερο είναι να το έβρισκες γλυκό. Στην πραγματικότητα, είναι σημάδι εξάρτησης και καλό είναι να προσέχεις. Αν, πάλι, πιάσεις τον εαυτό σου να το λέει, ίσως χρειάζεται να ξανασκεφτείς τις προτεραιότητές σου.

«Είσαι τα πάντα για μένα»

Δίνοντας σε κάποιον τον έλεγχο της ευτυχίας μας, χάνουμε τη δύναμή μας. Τα πάντα μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Επιπλέον, λέγοντας σε κάποιον ότι όλα εξαρτώνται από εκείνον, του φορτώνουμε μία τεράστια ευθύνη, κι είναι άδικο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.