WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 sex tips που μάς έμαθε η σειρά Sex Education


Κλέλια Φατούρου

9 Αυγούστου 2023

4 sex tips που μάς έμαθε η σειρά Sex Education
Σε ευχαριστούμε Netflix για αυτό

Αν και έχουμε δει σειρές και ταινίες που δεν απεικονίζουν ρεαλιστικά το σεξ και την απόλαυση, έχουν υπάρξει και μερικές φωτεινές εξαιρέσεις, που συμβάλουν στην απενοχοποίηση του σεξ, ειδικά σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, τον οργασμό τους αλλά και τη συναίνεση.

Μεγαλώσαμε εξάλλου σε μία εποχή όπου η συναίνεση έχει θολά όρια, έχουμε φοβηθεί να πούμε όχι επειδή νομίζουμε ότι έτσι θα χάσουμε έναν σύντροφο ή είπαμε ναι σε πράγματα για τα οποία δεν ήμασταν έτοιμοι. Ευτυχώς που υπάρχουν σειρές σαν το Sex Education (η οποία επιστρέφει για το φινάλε στο τέλος Σεπτεμβρίου) και μαθαίνει στις νεότερες γενιές, αλλά και σε εμάς, αυτονόητα πράγματα για το σεξ.

Η σεξολόγος Τζιν Μίλμπερν, ή Τζίλιαν Άντερσον όπως την ξέρουμε, μάς έμαθε μερικά πράγματα, αν και ολόκληρη η σειρά είναι ένα μάθημα σεξουαλικού προσανατολισμού. Επιλέξαμε τα πιο σημαντικά.

Θες καλό σεξ; Αυτοϊκανοποιήσου πρώτα

Ο λόγος; Γιατί δεν γίνεται καλό σεξ, αν δεν ξέρεις πρώτα το σώμα σου. Τι του αρέσει, τι δεν του αρέσει και ποιοι είναι οι δρόμοι για τον οργασμό. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά η σειρά του Netflix μάς το υπενθύμισε.

Ο οργασμός είναι σαν το ποδήλατο

Δεν πειράζει αν απέχεις καιρό και δεν θυμάσαι πώς είναι. Το αιδοίο σου θυμάται ακόμα και απλώς χρειάζεται μία χείρα βοηθείας. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μην ντρέπεσαι για το πρόσωπό σου στο σεξ

Η ηδονή μπορεί να γίνει πολύ αστείο θέαμα, ειδικά αν είσαι εσύ αυτός που παρακολουθεί. Αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις εκφράσεις που θα πάρουμε και δεν πρέπει. Το σεξ είναι απόλαυση και απώλεια του ελέγχου.

Το dirty talk δεν χρειάζεται να είναι dirty

Η συμβουλή του πρωταγωνιστή Ότις είναι «άκου τι πραγματικά σου λέει εκείνη την ώρα». Μπορεί δηλαδή να μην σου αρέσει να βρίζεις, αλλά να λες ή να ακούς πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις σέξι. Αρκεί να το επικοινωνείς στον παρτενέρ σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.