WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σεξ μετά τις διακοπές: Τα 3 βήματα για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό


Κλέλια Φατούρου

29 Αυγούστου 2023

Σεξ μετά τις διακοπές: Τα 3 βήματα για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό
Unsplash/eugenivy now
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Καταλαβαίνω ότι οι διακοπές είναι το σωστό μέρος για να χαλαρώσεις, να κοιμηθείς παραπάνω και να ευχαριστηθείς το σεξ όπως πρέπει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί και στο σπίτι μας. Ίσα ίσα, που συμβαίνει στο κρεβάτι που σε κάνει να νιώθεις τρομερά άνετα και όλα περνούν από τον έλεγχό σου.

Μπορεί να νιώθεις μία μικρή μελαγχολία επειδή πρέπει να επιστρέψεις στη ρουτίνα σου, αλλά εμείς εδώ θα το δούμε θετικά και θα αξιοποιήσουμε την καθημερινότητα προς όφελός μας. Ναι, το σεξ μπορεί να είναι παθιασμένο και στην πόλη, με τους ενοχλητικούς γείτονες και τα μέιλ να συσσωρεύονται στο κινητό μας. Ας δούμε πώς.

Καθημερινός χρόνος για εμάς

Δεν υπάρχουν μα και μου. Αν θέλεις να έχεις την ψυχική σου υγεία, βασική προϋπόθεση είναι να βρίσκεις πάντα χρόνο για εσένα και τη σχέση σου. Ξεκινάς πάντα από τον εαυτό σου με λίγο self care (ό,τι και αν σημαίνει για τον καθένα) και μετά δίνεις χρόνο και στη σχέση. Δεν χρειάζεται να είναι σεξ. Δείπνο παρέα, επικοινωνία, μία αγκαλιά κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πρόγραμμα και μικρές εκπλήξεις

Υπάρχουν και οι άνθρωποι που λένε μόνο ναι στο αυθόρμητο σεξ, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Βάλε στο πρόγραμμα να βρίσκεστε ερωτικά, έστω το σαββατοκύριακο, και μην το αφήνεις να χαθεί, γιατί είναι πολύ εύκολο να συμβεί. Θες αυθορμητισμό; Μικροεκπλήξεις με ένα λουλούδι, ένα sex toy, μία καλή κουβέντα από εκεί που δεν το περιμένει.

Επικοινωνία και πάλι επικοινωνία

Οι εκπλήξεις δεν θα κάνουν τίποτα, αν δεν είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας αλλά και με τον εαυτό μας. Τι χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο; Μήπως κάνουμε πολύ λιγότερο σεξ από αυτό που θέλουμε; Μήπως το πάθος χρειάζεται απλά πράγματα και όχι grande, όπως οι διακοπές;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.