WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Casual σεξ: 3 βασικοί κανόνες για να πάει καλά, χωρίς παρεξηγήσεις


JTeam

2 Οκτωβρίου 2023

Casual σεξ: 3 βασικοί κανόνες για να πάει καλά, χωρίς παρεξηγήσεις
Πώς να κάνετε την κατάσταση να λειτουργήσει, χωρίς να πληγωθεί κανείς

Έχουμε πάψει από καιρό να δαιμονοποιούμε το casual σεξ, και καλά κάνουμε. Το θέμα είναι ότι, για να πάει καλά, ειδικά αν το κάνουμε με τον ίδιο άνθρωπο, χρειάζεται να θέσουμε μερικούς κανόνες – όχι για να βάλουμε την κατάσταση σε κουτάκια, αλλά για να διατηρηθεί η δυναμική της σχέσης και να βεβαιωθούμε ότι κανείς απ’ τους δύο δεν θα πληγωθεί.

Πώς βάζουμε όρια και τι κάνουμε για να μην τα ξεπεράσει κανείς; Και τι κάνουμε για να λειτουργήσει η επικοινωνία; Και, κυρίως, πώς προστατεύουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και το άλλο άτομο (συναισθηματικά και σωματικά), όταν κι οι δύο έχουμε κι άλλους ερωτικούς συντρόφους;

Παρακάτω, θα βρεις 3 κανόνες που θα σώσουν την κατάσταση από (σχεδόν) κάθε κρίση

Πείτε από την αρχή ποιο είναι το είδος σχέσης που θα έχετε

Ο πρώτος κανόνας του casual σεξ, είναι να παραμείνει casual κι από τους δύο. Θα βγαίνετε και ραντεβού; Θα κάνετε παρέα εκτός κρεβατιού; Μιλήστε με ειλικρίνεια για τα θέλω σας, για να υπάρχει διαφάνεια και να είστε κι οι δύο καλά.

Μιλήστε ανοιχτά για το σεξ

Προκειμένου να λειτουργήσει αυτό που κάνετε, πρέπει να συμφωνήσετε ότι είστε κι οι δύο καλά. Τι θα κάνετε σεξουαλικά; Τι διατίθεστε να δοκιμάσετε και τι αποκλείεται 100%; Όλα αυτά, πρέπει να λέγονται από νωρίς, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Και, προς Θεού, μιλήστε ανοιχτά για το αν παίρνετε προφυλάξεις με τους άλλους ερωτικούς συντρόφους σας, αν υπάρχουν.

Σεβαστείτε ο ένας τα όρια του άλλου

Το ότι δεν είστε ζευγάρι, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ακόμη κι η ελεύθερη σχέση, είναι σχέση – περιλαμβάνει συναισθήματα, εμπιστοσύνη και ενσυναίσθηση. Και συμφωνήστε να μιλήσετε αμέσως, αν κάποιος από τους δύο αρχίσει να νιώθει παραπάνω πράγματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.