WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις και σε φέρνουν πιο κοντά στην απόρριψη


JTeam

11 Οκτωβρίου 2023

5 λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις και σε φέρνουν πιο κοντά στην απόρριψη
@fakerstrom/instagram
Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν κανόνες στο φλερτ;

Ειδικοί ψυχολόγοι έχουν αναφερθεί ξανά και ξανά στο «βασικό ένστικτο», το οποίο ενυπάρχει σε όλους τους ανθρώπους, και πρόκειται για μια παγκόσμια και ιδιαίτερα σημαντική μορφή ανθρώπινης συναναστροφής. Μέσα σε αυτό το βασικό ένστικτο υπάρχει και το φλερτ, το οποίο μας βοηθάει να προσεγγίσουμε και να ελκύουμε κάποιον σύντροφο.

Αυτή η διαδικασία όμως, πολλές φορές μπορεί να πάει λάθος. Είτε επειδή απλά δεν ταιριάζουμε με τον άλλο, είτε επειδή απλώς το πολυσκεφτόμαστε, κομπλάρουμε, μπερδευόμαστε και τελικά μας πιάνουν οι ανασφάλειες. Στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το δεύτερο. Επομένως γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να δούμε τι μπορούμε να αποφύγουμε, και όχι για να σου πούμε τι θα κάνεις.
Στην καλύτερη περίπτωση, απλώς χαλάρωσε, μπες στο κατάλληλο mood και άφησε τα παρακάτω στην άκρη:

Προσοχή στο πόσο δύσκολος/η το παίζεις

Μια από τις πιο διαδεδομένες συμβουλές στο φλερτ, είναι το να το «παίξεις δύσκολος». Τελικά όμως, πόσο βοηθάει αυτό στην πραγματικότητα; Τα βήματα που κάνει ένας σύντροφος οφείλουν να συμβαδίζουν με τον άλλο για να υπάρξει έλξη. Όταν κάποιος σε προσεγγίζει και εσύ προσπαθείς να το παίξεις δύσκολος, τελικά απλά κουράζεις, και δίνεις λάθος εντύπωση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας και σύμβουλο ζευγαριών, Δρ. Άρων Μπεν Zεν: «Όταν προσποιούμαστε πως δεν μας ενδιαφέρει κάποιος, τελικά μπορεί να προκαλούμε ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε αυτές τις πρώτες στιγμές της γνωριμίας.

Να περιμένει, αλλά μέχρι ένα φυσιολογικό όριο

Στην προσπάθεια να το παίξεις δύσκολη/ος, αφήνεις πολλές φορές μηνύματα «στο περίμενε» ή ακόμη και προσκλήσεις. Προφανώς δεν λέμε να απαντήσεις αμέσως αν δεν το θες, αλλά άμα έστω υπάρχει ένα ενδιαφέρον, μη δυσκολεύεις πολύ την κατάσταση. Κάνε τα πράγματα να δουλέψουν, και ανακάλυψε τι χημεία μπορεί να έχεις τελικά με κάποιον, ο οποίος έχεις κάνει ήδη ένα πρώτο βήμα.

Σταμάτα να προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι

Το έχουμε κάνει όλοι αυτό το λάθος. Πάνω στη συζήτηση όλο και κάποιο ψέμα έχουμε πει για να εντυπωσιάσουμε. Στη φάση του φλερτ, μπορεί πολλές φορές να μπούμε σε μια διαδικασία να παρουσιάσουμε κάτι που δεν είμαστε. Αυτό σίγουρα δεν θα εξελιχθεί και με τον καλύτερο τρόπο. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να κρύψεις συναισθήματα αν ο άλλος σε ενδιαφέρει, ούτε και να πεις ψέματα, παρουσιάζοντας κάτι που δεν ισχύει.

Ναι στη χαλαρή και διασκεδαστική διάθεση

«Όταν είμαστε στη διαδικασία του φλερτ, το προτιμότερο είναι να μην τα παίρνουμε όλα προσωπικά και να διατηρούμε ένα θετικό πρόσημο», συμβουλεύει ο Δρ. Τζέιμς Γουάντλεϊ, ψυχολόγος, πρόεδρος του τμήματος συμβουλευτικής και ανθρωπίνων υπηρεσιών του Lincoln University και διευθυντής του προγράμματος Sex Therapy του Council For Relationships. Και σίγουρα κάτι θα ξέρει. Τι πιο όμορφο άλλωστε από ένα αυθόρμητο, χαλαρό και διασκεδαστικό φλερτ.

Ξέχνα τις εξιδανικεύσεις

Έχουμε δει πολλές ταινίες. Έχουμε ακούσει πολλά τραγούδια. Και έχουμε επίσης ακούσει άπειρες γραφικές περιγραφές που έχουν να κάνουν με φλερτ. Κάπως έτσι δημιουργούμε μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα για το φλερτ, και βάζουμε στον εαυτό μας περιορισμούς και όρους σχετικά με το πως πρέπει να φλερτάρουμε, και σχετικά με το πως ανταποκρίνεται ο άλλος. Εδώ είναι όμως που χάνεται όλη η ουσία. Το θέμα είναι να δημιουργήσεις μια ελκυστική ατμόσφαιρα με κάποιον που σε ενδιαφέρει, η οποία όμως οφείλει να είναι αυθεντική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.