WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

«Και μαζί και μόνος»: Η νέα τάση στις σχέσεις λέει να είστε μαζί, αλλά όχι εντελώς


JTeam

5 Ιουλίου 2024

«Και μαζί και μόνος»: Η νέα τάση στις σχέσεις λέει να είστε μαζί, αλλά όχι εντελώς
Pexels
Όχι, δεν είναι απαραίτητο να συγκατοικήσετε, αν είστε μαζί 10 χρόνια

Ωραίο πράγμα το να είσαι σε μακροχρόνια σχέση. Γνωρίζεστε καλά, έχετε αποκτήσει ένα ξεχωριστό είδος φιλίας που μόνο εσείς καταλαβαίνετε, είστε εκεί ο ένας για τον άλλο. Και, επειδή είναι «το επόμενο βήμα», αποφασίζετε να συγκατοικήσετε. Και αρχίζουν οι τσακωμοί για τις δουλειές, για το ξυπνητήρι που βάζεις στις 6 το πρωί και δεν το ακούς ποτέ, αλλά το ακούει ο άνθρωπός σου που κανονικά ξυπνάει στις 12, για το ροχαλητό. Κάποιοι, είναι απόλυτα εντάξει με αυτό και βρίσκουν την καθημερινότητα ενδιαφέρουσα. Άλλοι, δεν το αντέχουν.

Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, ώρα να μάθεις πως, αυτό που θέλεις, και υπάρχει και έχει όνομα. Στα ελληνικά, θα το λέγαμε «και μαζί και μόνος». Στα αγγλικά, λέγεται «Living Apart Together» και χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία μακροχρόνια σχέση στην οποία είστε απόλυτα «εκεί» ο ένας για τον άλλο, αλλά επιλέγετε να ζείτε χώρια αντί να συζήσετε. Φυσικά και αυτό δεν είναι για όλους, φυσικά και αυτή η ανεξαρτησία δεν είναι απαραίτητη ανάγκη -είναι, όμως, ιδανικό για ανθρώπους που θέλουν οπωσδήποτε τον χώρο τους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του «και μαζί και μόνος»;

Θα ξεκινήσουμε από το προφανές, την ανεξαρτησία που αναφέραμε και παραπάνω. Κι αυτό γατί, πολλά ζευγάρια, παραδέχονται ότι έχουν χάσει την αίσθηση του ποιοι είναι, από τη στιγμή που ξεκίνησε η συγκατοίκηση. Έχουν πάψει να λειτουργούν σαν ξεχωριστές προσωπικότητες και έχουν γίνει μία, με στοιχεία και των δύο.

Έπειτα, έρχεται το κομμάτι της ρουτίνας -ή, καλύτερα, απουσιάζει. Δεν βλέπετε ο ένας τον άλλο κάθε μέρα, στις χειρότερες στιγμές σας. Ετοιμάζεστε για να βρεθείτε, δίνετε ραντεβού, κρατάτε τον ενθουσιασμό δυνατό.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Επειδή είστε ξεχωριστοί άνθρωποι, έχετε ξεχωριστά προγράμματα. Κι όσο περνά ο καιρός και η σχέση εξελίσσεται, δημιουργείται η ανάγκη να περνάτε χρόνο όχι απλώς για να βγαίνετε ραντεβού, αλλά για να γίνετε ο ένας κομμάτι της καθημερινότητας του άλλου.

Επίσης, έρχεται και ο οικονομικός παράγοντας. Αν συζούσατε, θα πληρώνατε τα πάντα εξ ημισείας, πράγμα πολύτιμο στην Ελλάδα του 2024 (και παντού).

Τέλος, υπάρχει και ο κύκλος σας, ο οποίος μάλλον δεν θα καταλαβαίνει την επιλογή σας να μείνετε χωριά. Χρειάζεται να είστε σίγουροι και για τη σχέση και για τους εαυτούς σας, ώστε να μην αφήσετε τους φίλους σας να σας επηρεάσουν και να ζήσετε όπως εσείς θέλετε.

Κάθε σχέση είναι ξεχωριστή και καθένας μπορεί να χτίζει τη δική του όπως αρέσει σ΄εκείνον. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, ούτε χώρος για κριτική -είτε θέλετε να συγκατοικήσετε από την πρώτη εβδομάδα, είτε να μένετε σε ξεχωριστά σπίτια ως τα 80, εσείς ξέρετε καλύτερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS