WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πως η εγκυμοσύνη δε θα αλλάξει το σώμα σας... (συνέχεια)


27 Μαΐου 2012

-ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.jpg

Ξαναβρείτε την παλιά σιλουέτα σας με την κατάλληλη γυμναστική. 

Η εγκυμοσύνη αποτελεί ένα σοκ για τον οργανισμό που καλείται να προσαρμοστεί ώστε να μπορέσει να συντηρήσει δύο αντί για έναν. Έτσι μέρος των αλλαγών είναι και οι ισορροπίες του μυοσκελετικού συστήματος . Για αυτό η μέθοδος γυμναστικής που θα χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρει το σώμα στην αρχική του κατάσταση πρέπει να είναι κατάλληλη και προσαρμοσμένη ξεχωριστά για την κάθε γυναίκα που την ακολουθεί. Αυτό σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή πριν και μετά την γέννα μπορούν να οδηγήσουν σε μικρά θαύματα αλλά και στον παλιό γνώριμο εαυτό σας, που τόσο έχετε επιθυμήσει!

Ο personal trainer Δημήτρης Μώρος εξηγεί τα ναι και τα όχι της γυμναστικής κατά την περίοδο της λοχείας πάντα με την σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου της, περίπου 2 εβδομάδες μετά τη γέννηση του παιδιού.

Τα NAI

Ναι στην ήπια γυμναστική κατά την εγκυμοσύνη γιατί η εμπειρία έχει δείξει πως μετά την γέννα το σώμα επανέρχεται πιο γρήγορα.

Ναι στην μέθοδο Πιλάτες που θεωρείται ιδανική για την περίοδο της λοχείας αφού κάνει αποκατάσταση των καταπονημένων περιοχών με ήπιο τρόπο. Επίσης αυτή η μέθοδος μέσα από την αυτοσυγκέντρωση που απαιτεί δίνει την ευκαιρία στη νέα μαμά να κατανοήσει τις δικές της ανάγκες αλλά και να αφήσει λίγο πίσω τις έννοιες για την φροντίδα του νέου μέλους.

Ναι στην ενασχόληση με την γυμναστική γενικότερα γιατί βοηθάει ψυχολογικά την γυναίκα και έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει πιο εύκολα την καινούρια καθημερινότητα

Ναι στο περπάτημα και στις ασκήσεις της λεκάνης και του εγκάρσιου μυ ώστε να «χτυπηθεί» το ευαίσθητο σημείο κάθε νέας μανούλας που δεν είναι άλλο από την κοιλιά που έχει δείγματα χαλάρωσης.

Τα OXI

Όχι στην άσκηση νωρίτερα από τις 4-6 εβδομάδες – ή όταν ορίσει ο γιατρός της - εάν η γυναίκα έχει υποβληθεί σε καισαρική.

Όχι και για κανέναν λόγο στην υπερβολική και εξουθενωτική άσκηση, γιατί μπορεί να τραυματίσει το σώμα και να διακόψει τον θηλασμό.

Όχι στην παράλειψη γευμάτων και στην αύξηση της γυμναστικής για να επιτευχθεί πιο γρήγορη απώλεια, ειδικότερα όταν η γυναίκα δεν έχει προηγουμένως ξανά ασκηθεί.

Όχι στους κλασσικούς κοιλιακούς που απευθύνονται κυρίως στις εξωτερικές στοιβάδες κοιλιακών και είναι ακατάλληλες για την περίοδο της λοχείας, διότι πολύ εύκολα αυτές προκαλούν αντιαισθητικό φούσκωμα στην περιοχή.

Κατά τη άσκηση σας δείξτε προσοχή στις μυϊκές ομάδες που έχουν γίνει δύσκαμπτες κατά την εγκυμοσύνη: καμπτήρες του ισχίου, οσφυική χώρα, μηροί, στήθος , ώμοι, ειδικά οι μύες που ανασηκώνουν τις ωμοπλάτες, αυχένας.

Και δυναμώστε τις μυϊκές ομάδες που έχουν εξασθένηση λόγω της εγκυμοσύνης: πάτωμα της λεκάνης, μύες της άνω πλάτης, έξω στροφείς των ώμων, γλουτοί, λαιμός και κοιλιακό τοίχωμα.

Δείτε ακόμα:

Πως η εγκυμοσύνη δε θα αλλάξει το σώμα σας (μέρος πρώτο)

Προετοιμασία για τον τοκετό

Εγκυμοσύνη και ομορφιά

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.