WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το εγκεφαλικό χτυπάει και τους νέους


27 Αυγούστου 2013

Η αύξηση στα ποσοστά σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου.

Μια πρόσφατη έρευνα ω που εκδόθηκε στο American Academy of Neurology Journal αποκαλύπτει πως τα εγκεφαλικά επεισόδια έχουν αρχίσει να είναι πιο συχνά σε νεότερες ηλικίες με τα θύματα να είναι 1 στα 5 μικρότερα από 55 ετών.

Η έρευνα μπορεί να έγινε σε αμερικάνικο πληθυσμό, όμως αφορά άμεσα και τους Έλληνες αφού έδειξε πως ο τρόπος ζωής και διατροφής, η εμφάνιση διαβήτη, η υψηλή χολιστερίνη και η παχυσαρκία, τα οποία υπάρχουν ήδη σε αυξημένα ποσοστά στη χώρα μας, είναι κάποια από τα αίτια που οδηγούν νεότερα άτομα σε εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αυτό που σημειώνουν οι ειδικοί είναι πως πρόκειται για ένα στιγμιαίο γεγονός που όμως αλλάζει ολόκληρη την ζωή ενός ατόμου αφού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αναπηρίες.

Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που μπορεί να προληφθεί και οι κίνδυνοι να μειωθούν αλλάζοντας απλώς τον τρόπο ζωής μας. Η πιο ισορροπημένη διατροφή, συχνή άσκηση και ο συχνός έλεγχος της πίεσης μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εξέλιξη της κατάστασης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

  Πηγή: www.bbc.co.uk

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.